Svea hovrätt fastställde tingsrättens dom. Foto: Mostphotos

Klart: Två män döms för grova våldtäkten i Barkarby

Strax innan jul föll hovrättens dom mot de tre unga män som stått åtalade för grov våldtäkt mot en kvinna i ett skogsparti i Barkarby.

  • Publicerad 12:14, 4 jan 2018

Det var i juli förra året som en kvinna blev våldtagen i ett skogsparti i Barkarby. Några dagar efteråt greps tre unga män i åldrarna 16, 17 och 18 år och åtalades senare för grov våldtäkt.

I oktober kom tingsrättens dom: 16-åringen dömdes till ett års sluten ungdomsvård, medan 18-åringen fick två år och fyra månaders fängelse. Båda dömdes för grov våldtäkt.

Enligt domen skulle straffet för en vuxen person ligga på fyra år och åtta månaders fängelse, men med hänsyn till de åtalades unga ålder blev straffet lägre.

Samtidigt friades 17-åringen då det inte gått att bevisa att han deltagit i våldtäkten.

Domen överklagades till hovrätten och strax innan jul kom hovrättens dom – de gick på tingsrättens linje och fastställde därmed den första domen.

Två män döms för gruppvåldtäkt i Barkarby

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här får Stockholm ett nytt stort padelcenter

Sport Kika in i bygget Hört talas om padeltennis? Sporten växer sig allt större – och nu är det snart dags för Järfälla Padel Club att slå upp portarna.onsdag 17/1 12:07

Dubbelt så dyrt att bada i Jakans nya simhall

Nyheter Kritik mot nya entrépriserna Snart slår nybygget Järfällabadet upp portarna för badsugna gäster. Men förändringen upprör de äldre besökarna – pensionärspriserna kommer nämligen att fördubblas. – Det finns inte en chans att man...tisdag 16/1 16:27