Svea hovrätt fastställde tingsrättens dom. Foto: Mostphotos

Klart: Två män döms för grova våldtäkten i Barkarby

Strax innan jul föll hovrättens dom mot de tre unga män som stått åtalade för grov våldtäkt mot en kvinna i ett skogsparti i Barkarby.

  • Publicerad 12:14, 4 jan 2018

Det var i juli förra året som en kvinna blev våldtagen i ett skogsparti i Barkarby. Några dagar efteråt greps tre unga män i åldrarna 16, 17 och 18 år och åtalades senare för grov våldtäkt.

I oktober kom tingsrättens dom: 16-åringen dömdes till ett års sluten ungdomsvård, medan 18-åringen fick två år och fyra månaders fängelse. Båda dömdes för grov våldtäkt.

Enligt domen skulle straffet för en vuxen person ligga på fyra år och åtta månaders fängelse, men med hänsyn till de åtalades unga ålder blev straffet lägre.

Samtidigt friades 17-åringen då det inte gått att bevisa att han deltagit i våldtäkten.

Domen överklagades till hovrätten och strax innan jul kom hovrättens dom – de gick på tingsrättens linje och fastställde därmed den första domen.

Två män döms för gruppvåldtäkt i Barkarby

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Järfälla kan få del av miljonsatsning mot segregation

Nyheter Thunblad (S): "Skulle kunna jobba mer med vuxna" Sångvägen, Termovägen och Söderhöjden kan få förstärkning till insatser för ökad trygghet, högre valdeltagande och mot arbetslöshet. Järfälla är en av 32 kommuner som får rätt att söka statliga...tisdag 20/3 12:00

Kolla in i Järfällas hemliga träskofabrik

Nyheter Ola har spikat skor i Barkarby i 40 år Ola Johansson växte upp i familjens träskofabrik i Barkarby och fortsatte i pappas och farfars fotspår. Nu är det egentligen läge för pension men än är han inte redo att lämna verkstan.måndag 19/3 20:00