Glada lappen. Istället för att skälla på klottraren som återvänt till sotarfirmans port sattes en vänlig lapp upp med erbjudande om jobb på firman. Effektiv mot sprayfärg, visade sig. Foto: Peter Sotare

Klottrare erbjöds jobb - la ner sprayburken

En sotarfirmas port på Östgötagatan klottrades ner om och om och om igen. Till slut tröttnade sotarna och erbjöd klottraren jobb. Sen dess har porten lämnats ifred.

Den tredje september satte firman Peter Sotare upp en lapp på sin garageport på Östgötagatan med förhoppningen att den skulle få en klottrare, som många gånger återvänt hit med sin sprayburk, att låta porten vara.

På lappen uppmanade firman klottraren att komma in och snacka istället. ”Om vi trivs med varandra kan detta utmynna i att du erbjuds en anställning” skrev firman.

– Det kändes som en sista utväg, en kreativ satsning för att få slut på det här. Men det vore jättekul om det faktiskt kom in någon men tyvärr har ingen gett sig till känna, säger Emil Andersson, marknadschef på Peter Sotare.

Även om klottraren inte hakat på uppmaningen att söka jobb så har lappen i alla fall haft effekt. I drygt två veckor har garageporten lämnats ifred.

– Den har verkligen gett resultat. Det brukar dröja max ett dygn innan någon har klottrat på den men nu är det lugnt. Så länge det inte klottras är vi supernöjda. Dessutom har lappen fått mycket uppmärksamhet, många ringer och kommer in och frågor hur det går. Den har spritts som en löpeld. Det trodde vi inte, säger Emil Andersson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.