Knökfullt på gårdsbutikens öppningsdag

Uppåt 400 personer kom när Kvarnnibble Gårdsbutik öppnade i lördags. – Det var helt knökfullt, säger Anna Lauritsen Tesch.

  • Publicerad 22:50, 24 aug 2017

Framför allt det närproducerade köttet, honungen och hjortronsylten sålde som smör i lördags, när nya kunder köade utanför Kvarnnibbles gårdsbutik i Håtuna under öppningsdagen.

– Det känns roligt att vara i gång. Jag hade stängt på söndagen, men det skulle jag inte ha haft. Det kom många bilar som körde in här, säger Anna Lauritsen Tesch.

Framöver kommer butiken att vara öppen torsdag-söndag, åtminstone under äppelsäsongen.

– Äppelmusteriet kommer att öppna i början av september. Jag ska öppna bokningssystemet inom en vecka.

Gårdens egen must kommer att säljas, men de med egna äpplen kan boka en tid och få hem sin egen äppelmust i bag-in-boxes för 24 kronor litern. Man kan till och med få sin frukt plockad och hämtad.

– Kommunen ställer ut containers för fallfrukt, men kom hit istället. Det tar ungefär en timme att göra musten, så då kan man fika så länge eller ta en promenad och titta på djuren. Det här är en levande jordbruksgård så det finns även traktorer om man tycker att det är roligt.

På gården finns inackorderade hästar, Annas egna hästar och fåren hon sköter. Hennes man Henrik Tesch sköter bland annat odlingen av vete, raps och djurfoder.

Fårköttet som säljs i butiken kommer direkt från gården. Gris- och nötköttet kommer från gårdar runt omkring som Kvarnnibble gård har samarbete med.

– Det är säsongsbetonat i butiken, så nu säljer vi hjortronsylt och grönsaker från vår egen gård, säger Anna Lauritsen Tesch.

Planerna på att öppna en gårdsbutik och ett musteri har funnits i flera år, men först nu när Anna har avrundat ridskolan som hon drev på gården har de kunnat bli av.

– Den ska växa förhoppningsvis. Vi ska utöka sortimentet och önskemål tas emot, och om någon lokal producent vill samarbeta.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Man greps i Bålsta Centrum

En man misstänkt för inbrott i villa på Astrakanstigen greps i Bålsta Centrum på lördagen.söndag 18/2 10:35

Niklas låt till final

Två Bålstakompositörer hade låtar med i melodifestivalens tredje deltävling. Favoriten föll. Outsidern höll.lördag 17/2 22:53

Senaste numret

Bålstabladet