ALLMÄNNYTTAN. Förvaltaren inför en egen kö för personer som söker trygghetsboende. Foto: Michael Folmer

Trygghetsboende får egen kö

Förvaltaren kommer att införa en separat kö till trygghetsboende, som riktar sig till personer som har fyllt 70 år.

  • Publicerad 08:15, 19 jun 2017
För att ställa sig i kö till trygghetsboende behöver man ha fyllt 65 år och vara folkbokförd i Sundbyberg. Poängen i den vanliga kön behålls. Den som flyttar in ska ha fyllt 70 år.
– Det var bland andra pensionärsrådet i Sundbyberg stad som uppmärksammade oss på att reglerna behövde ses över för att bättre fånga behoven hos stadens äldre. Vi tackar för tipset och hälsar alla välkomna att söka till trygghetsboendet, säger Maria Bohman Kreij (KD), äldrenämndens ordförande, i ett pressmeddelande.
I Förvaltarens trygghetsboende i Hallonbergen finns 34 lägenheter. Beståndet består av ettor och tvåor. Kommunen har en värd på plats några timmar om dagen och många träffas i det gemensamma sällskapsrummet, enligt Förvaltaren.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Fem mål för kommunen till 2030

Nyheter Kommunens ekonomi för fjolåret har fått godkänt och fem målbilder för framtiden har klubbats.onsdag 25/4 15:39

Petas efter stoppad upphandling

Nyheter Anders Ocklind (C), ordförande i upphandlingsutskottet, har petats efter beslutet om att stoppa upphandlingen av nya Örskolan. Istället går kommunalrådet Stefan Bergström (C) in.onsdag 25/4 12:07

Ingen oro för mystisk bidöd

Nyheter I Ekerö kommun har ovanligt många bin dött i år. Vi ringde runt till Västerorts biodlare för att se om de märkt av någon mystisk bidöd i år.tisdag 24/4 12:59