ALLMÄNNYTTAN. Förvaltaren inför en egen kö för personer som söker trygghetsboende. Foto: Michael Folmer

Trygghetsboende får egen kö

Förvaltaren kommer att införa en separat kö till trygghetsboende, som riktar sig till personer som har fyllt 70 år.

För att ställa sig i kö till trygghetsboende behöver man ha fyllt 65 år och vara folkbokförd i Sundbyberg. Poängen i den vanliga kön behålls. Den som flyttar in ska ha fyllt 70 år.
– Det var bland andra pensionärsrådet i Sundbyberg stad som uppmärksammade oss på att reglerna behövde ses över för att bättre fånga behoven hos stadens äldre. Vi tackar för tipset och hälsar alla välkomna att söka till trygghetsboendet, säger Maria Bohman Kreij (KD), äldrenämndens ordförande, i ett pressmeddelande.
I Förvaltarens trygghetsboende i Hallonbergen finns 34 lägenheter. Beståndet består av ettor och tvåor. Kommunen har en värd på plats några timmar om dagen och många träffas i det gemensamma sällskapsrummet, enligt Förvaltaren.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Får AFC behålla sin formstarka lagkapten?

Sport Omar Eddahri, 26, bidrog starkt till att AFC skrällslog Malmö FF i lördags. Med sina fem mål är han en superviktig kugge för den allsvenska jumbon. Men blir han kvar säsongen ut? Rykten säger annat.tisdag 22/8 14:00

Hårdare tag mot gatumusik

Nyheter Reglerna för när man får spela gatumusik i Sundbyberg föreslås skärpas. Detta efter att en person spelat musik "hela dagar och flera dagar i sträck".måndag 21/8 16:36