Kokhet musik värmde i Bagartorp

Det var kallt och ruggigt när fritidsgården Torpet i Bagartorp bjöd in till matparty under temat ”Smaka på Bagis”. Men musiken var kokhet.

  • Publicerad 17:51, 10 sep 2017

På scenen stod Dekula Band, ett av Stockholms bästa afrikanska band. Och sällan har väl ”The Lions Sleeps Tonight” gungat så bra – det svängde ända ner till Bagartorps centrum.

– Vi har medlemmar från hela Afrika. Kenya, Kongo, Uganda; själv kommer jag från Kenya, berättade sångaren Moses Gichia.

Det var alltså premiär för det som Torpet hoppas ska bli en återkommande tradition. ”En fest för hela familjen där man får ta del av olika matkulturer tillagade av din granne”, som det stod på affischerna.

Socialdemokraterna hade tagit fasta på budskapet och dukade upp ett rikligt internationellt bord med allt från persisk linsgryta till eritreanska kakor – och som avrundning en Silviakaka med smak av kokos toppad med glasyr.

– Den är jättegod, försäkrade Rita Ghebreselassie som sitter i kommunfullmäktige för Socialdemokraterna.

Trots regn och rusk slutade festen med både mätta magar och lite dans.

– Det var ju första gången så vi får vara nöjda, sammanfattade Nis Lundin, som arbetar på Torpet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

De står överst på MP-listan

Nyheter Miljöpartiet i Solna har fastställt sin lista till kommunvalet. Kommunalrådet och gruppledaren Bernhard Huber och vice gruppledaren Victoria Johansson står överst på listan.fredag 23/2 12:35