Drick. Nu kan du dricka vattnet rätt ur kranen igen utan att koka det. Foto: Mostphotos

Kokningsrekommendationerna hävs

Nu är kokningsrekommendationerna för vattnet i Enköping hävda. Det är således bara att dricka på, rätt ur kranen.

  • Publicerad 11:05, 6 sep 2017

Det var den 24 augusti, på förmiddagen, som kommunen via sin Facebooksida gick ut och berättade att det upptäckts bakterier i det kommunala vattennätet. Invånarna i de östra och norra delarna av tätorten Enköping samt orterna, Skolsta, Grillby, Lillkyrka, Haga, Säva, Hjälsta och Örsundsbro uppmanades att koka allt vatten som ska drickas.

Sedan dess har kokningsrekommendationerna kunnat hävas i ort efter ort, men när det gäller Enköping och Grillby har det dröjt. Till nu.

För nu meddelar kommunen att provsvaren från det senaste testet har kommit och vattnet är nu fritt från bakterier.

"Vi fortsätter ta prover lite tätare än vanligt, eftersom vi vet från andra kommuners erfarenheter att det finns en risk för bakslag. Att bli av med koliforma bakterier som funnits i ett vattenledningsnät är komplicerat. Det kan alltså ta tid innan problemet är löst för gott", skriver kommunen på sin hemsida.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fult barnbarns-bedrägeri

Nyheter En person som försökte lura en 90-årig kvinna på pengar genom att låtsas vara hennes barnbarn söks fortfarande.söndag 18/2 10:26

Fredagens blåljus: Bedrägerier på telefon

Nyheter En kvinna lurades lämna ut sitt bank-ID. En man upptäckte att ett finansbolag behandlade en låneansökan han aldrig varit intresserad av. Båda händelserna skedde under fredagen. Dessutom stölder,...lördag 17/2 10:31