FÖRBUD. Det ser mörkt ut för kommunens fyrverkeriförbud, då de har fått nej även av kammarrätten. Men nu har de överklagat till högsta förvaltningsdomstolen. Foto: Mostphotos

Kommunen överklagar fyrverkeridom

Kommunen fortsätter rättskampen för att få tillbaka sitt fyrverkeriförbud. Nu har kommunen tagit ärendet ytterligare ett steg, och det ligger nu hos till högsta förvaltningsdomstolen.

  • Publicerad 16:34, 8 nov 2017

Kommunen skrev i sitt överklagande bland annat att det var fel att förvaltningsrätten hänvisade till en annan dom, där man nekade till att införa förbud mot förtäring av alkohol på offentlig plats i en hel kommun.

"Alkoholförtäring är, enligt kommunens mening, inte ordningsstörande utanför ett mindre definierat geografiskt område. Fyrverkerier, däremot, påverkar människor och djur inom ett stort geografiskt område", skriver kommunen i sitt överklagande.

En läsare hörde av sig till oss och undrade om inte ett förbud mot pyroteknik också skulle innebära ett förbud mot airbags och vissa bilbälten. Henrik Thunes (M), kommunstyrelsens ordförande dementerar dock detta:

– Det är möjligt att ordningslagen inte är uppdaterad när det gäller andra användningsområden för pyroteknik men i så fall får vi förtydliga vilken typ av produkter förbudet syftar till.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ingen gripen för mordförsök i Rotebro

Nyheter Under torsdagseftermiddagen skottskadades en man i Rotebro. Ingen är ännu gripen i ärendet.fredag 20/4 12:33

"Fjolårsgräset fungerar nästan som krut"

Nyheter Brandkåren uppmanar till försiktighet Många vill säkert röja upp i trädgården under helgen och elda gammalt gräs, löv och grenar. Men det gäller att vara försiktig. Brandrisken är stor. – Det döda fjolårsgräset fungerar nästan som krut,...fredag 20/4 12:16