Parkplats. Här var det tänkt att retur­parken skulle ligga, på tomten mittemot före­taget Paragon, Teknik­vägen. Foto: Fanny Sonnentheil Ekholm

Kommunen vänder: Ingen returpark vid Teknikvägen

Det skulle bli en returpark vid Teknikvägen, tyckte Sörab. Men nu har politikerna bestämt sig för att säga nej tack.

  • Publicerad 13:41, 15 nov 2017

När Vallentuna Nyheter berättade om den planerade returparken blev kommentarerna många på artikeln. Men oroliga Vallentunabor stannade inte där. ”Många av oss (politiker) har mottagit en mängd samtal och mejl från oroliga närboende”, skriver Ylva Mozis (L), ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden.

LÄS OCKSÅ: "Man känner sig oerhört bedragen"

I går gick hon ut på Facebooksidan Nytt i Vallentuna och berättade att nämnden inte längre ville ha en returpark vid Teknikvägen.

”Vi har lyssnat på de som är oroliga över trafiksäkerheten och hoppas att Sörab kan hitta en annan plats för returparken som ligger något längre från bostadsbebyggelse”, skriver Ylva Mozis.

Returparken på Teknikvägen skulle vara tillfällig.

Ylva Mozis skriver: ”Vår förhoppning är att Sörab och förvaltningen tillsammans även kan hitta en tillfällig plats som är mer lämplig än den Sörab sökt tillstånd för.”

Kommunens tjänstemän jobbar på att få fram var en permanent returpark kan ligga. Enligt Ylva Mozis kan kommunalt ägd mark på annan plats än i industriområden eller privatägd mark i industriområden vara tänkbara platser.

LÄS OCKSÅ: Så säger Sörab om planerna med ny soptipp i Vallentuna

Vallentuna Nyheter har sökt Sörab för en kommentar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hur bra koll har du på Norrorts matkarta?

Nyheter Klarar du 10 av 10? En drös med nya matställen har öppnar i Norrort under det senaste året, men hur bra koll har du egentligen på matställen och mer därtill på hemmaplan?fredag 16/3 15:44

Prisad lärare: "Samhället borde ha mer respekt för yrket"

Nyheter Får fint pris för sitt undervisningssätt Henrik Mickos är gymnasieläraren som är doktor i kemi och som vill göra kemin mer verklig för eleverna. Nu har han tilldelats ett lärarpris för sitt sätt att undervisa.fredag 16/3 15:13