AFFÄRER. Paret köpte och sålde bostadsrätter i bland annat Solna och Sundbyberg. Foto: Agneta Forssen

Par köpte och sålde 15 bostadsrätter

Under fyra års tid köpte och sålde mannen och hans sambo ett 15-tal bostadsrätter i bland annat Solna och Sundbyberg. Affärerna deklarerades som privatbostäder – men Skatteverket håller inte med.

  • Publicerad 01:15, 12 jan 2018

Bland annat genomförde paret under åren 2013–2016 flera bostadsaffärer i Jungfrudansen i Huvudsta och Signalfabriken i centrala Sundbyberg. Skatteverket har nu fastslagit att affärerna bedrivits i sådan omfattning att de borde ha tagits upp som inkomst av näringsverksamhet.

Mannen, som är i 40-årsåldern och skriven i Sundbyberg, håller inte med. I stället skriver han till Skatteverket att parets relation varit så stormig att man tidvis har varit i behov av flera bostäder.

Skatteverket godtar inte den förklaringen, eftersom paret under större del av den aktuella tiden har varit skrivna på samma adress. I stället upptaxeras mannen som dessutom får betala ett extra skattetillägg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

Nytt avhopp från Bergshamrapartiet

Nyheter Vill inte stödja fortsatt alliansstyre Först hoppade Bergshamrapartiets fullmäktigeledamot Göran Thingwall av till Moderaterna. Nu kliver även styrelsemedlemmen Claes Dahlén av partiet – men åt andra hållet.fredag 19/1 14:31