Tre personer kördes på när en äldre kvinna ska ha tryckt på fel pedal. Foto: Mostphotos

Kördes på utanför vårdcentralen – dog

En person har avlidit efter att ha blivit påkörd utanför Högdalens vårdcentral i går. Ytterligare två personer är skadade, varav en uppges vara allvarligt.

  • Publicerad 12:25, 9 aug 2017

En person avled efter ha blivit påkörd av en skenande bil utanför Högdalens vårdcentral vid 13-tiden i går, bekräftar nu polisen.

Flera personer påkörda utanför sjukhus

– Det bekräftades vid midnatt att en person har avlidit. Två andra är skadade, varav en är allvarligt skadad, säger Anders Bryngelsson vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

Tryckte på fel pedal

Enligt polisen var föraren en äldre kvinna som råkade trycka på fel pedal och backade in i vårdcentralens entré, varpå tre personer blev påkörda.

En förundersökning om grov vårdslöshet i trafik vållande till annans död har nu inletts. Kvinnan, som var svårt chockad efter händelsen, har ännu inte hörts om händelsen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nu förändras pendeltågstrafiken

Nyheter Vi listar allt du behöver veta inför måndag Här är de stora förändringarna som införs från och med nu.söndag 10/12 19:52