Kyrkan. Återsken byter Joar Blå mot Västerledskyrkan. Foto: Eija Salminen

Kören Återsken flyttar sin julkonsert till kyrkan

Återskens julkonsert återvänder. Den här gången på helt ny plats. – Vi kommer att bygga en scen i Västerledskyrkan, säger körledare Marcus Dannvik.

  • Publicerad 08:18, 18 okt 2017

Vi närmar oss jul. Det kanske är lite tidigt att tänka så, men det är namnet på Återskens julkonsert, ett helginslag som blivit en tradition i Enköping. Nu byter kören dock plats och dessutom prövar man på en lite annan typ av musik än tidigare.

– Vi ville ha något bredare musikgenremässigt, så det blir en större blandning i år, mer folkmusik. Alltså inte bara svenska utan även irländska, amerikanska och franska julsånger. Vi kommer att köra ett medley med kända julsånger, säger körledaren Marcus Dannvik.

Och det blir alltså inte Joar Blå i år som tidigare.

– Vi är i Västerledskyrkan i år och vi gör fyra konserter, vilket är en mer än tidigare. Skillnaden nu är att vi får bygga en scen. Joar har ju en scen, men det finns inte i kyrkan. Vi får höja upp och bygga från scratch. Så utifrån den skräddarsyr vi så att det passar oss och vår musik. Vi förvandlar kyrkan till en konsertlokal. Det är viktigt att man får en snygg visuell känsla för julen, säger Marcus Dannvik.

De flesta tänker nog show när de tänker Återsken med dansa och massor av klädbyten, men när julen ska sjungas på plats blir det en annan känsla.

– Det är en konsert där musiken har huvudrollen snarare än koreografin. I showerna kan det nästan vara fifty-fifty vad gäller den biten. Vi tycker att det här är en konsert som ska passa hela familjen och att det finns en stor igenkänningsfaktor i musiken, menar Dannvik.

Biljetterna har redan börjat säljas och den första konserten spelas torsdagen den 7 december.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kommunen stoppar IP Onlys utgrävningar

Nyheter Kommunen har bestämt att stoppa IP Only från att gräva i tätorten och kransorterna tills vidare. – Eftersom inte avtalet har följts måste vi ta till den här åtgärden, säger Gunilla Eksudd, park-och...tisdag 21/11 16:52

Färre nyanlända till Enköping nästa år

Nyheter Enköping tog emot 129 nyanlända under 2017. 2018 sjunker siffran rejält. – Jag tycker generellt att det har fungerat mycket bra här, säger integrationsenhetens samordnare Lena Örn.tisdag 21/11 13:49