Sedan 1965 har Kjell Lönnå och hans kör turnerat runt i landet. Foto: Åsa Larsson

Körkungen till Gustav Vasa kyrka

Den legendariske körledaren Kjell Lönnå och hans kammarkör från Sundsvall kommer till Stockholm på lördag. Då ger de en konsert i Gustav Vasa kyrka.

  • Publicerad 15:53, 2 feb 2018

Som alltid när Kjell Lönnå är ute på turné blir det överraskningar för både publik och kör.

– Jag brukar skriva en tänkt konsert och den får kören ta del av, men jag har friheten att känna in atmosfären och därmed ta bort eller sätta till stycken jag tycker passar, säger Kjell Lönnå.

Kören som funnits sedan 1965 med Lönnå som körledare, sjunger allt från Mozarts Adoramus till Taube och Povel Ramel.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Konserten på lördagen den 10 februari har gratis entré, men kollekten går till Läkarmissionen.

–Vi har haft många konserter där intäkterna har gått till Läkarmission. Det känns roligt att kunna hjälpa organisationen. De verkar ju över hela världen och är ofta först på plats vid katastrofer runt om i världen, säger Kjell Lönnå.
 

Kjell Lönnå

Var? Gustav Vasa kyrka
När? Lördagen den 10 februari, klockan 16.00
Fri entré

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kan Village People rädda bokhandeln Hedengrens?

Nyheter "Inga kunder har strömmat till" Den anrika bokhandeln Hedengrens testar en ny grej inför årets bokrea.fredag 23/2 16:37

Brottartalang på Östermalm i landslaget

Nyheter "På mattan är det alltid krig" Som femåring började Östermalmsbon Georgios Barbanos brottas men först när han var 13 började han gilla sporten på riktigt. Nu, två år senare, är han uttagen till landslaget.fredag 23/2 15:45