Kornhall får mejl om uppsägning

Skolstrategen Per Kornhall skickade ett mejl till ledande politiker i kommunen om sin situation. Några timmar senare fick han själv ett mejl om att kommunen överväger att avskeda honom.

Utvecklingen i fallet Per Kornhall har tagit en dramatisk vändning.

Detta sedan skolstrategen i måndags morse skickat ett till högt uppsatta politiker i kommunen, bland dem Per-Erik Kanström (M), kommunstyrelsens ordförande, Erik Palmstierna (M), ordförande i styrelsen för Väsby välfärd, Mathias Bohman, S-kandidat till att ta över styret i Upplands Väsby, och Ibrahim Abdallah, S-politiker i utbildningsnämnden.

Sånär som på ett mejl från en vänsterpartist kom inga rektioner från politikerna. Däremot kom ett mejl från Barbro Johansson, Per Kornhalls närmaste chef.

Mejlet har rubriken ”Underrättelse om avsked”. Texten under är kortfattad: ”Härmed underrättas Du om att Upplands Väsby kommun överväger att avskeda dig från Din anställning som skolstrateg vid Väsby Välfärd.”

Per Kornhall ges möjlighet att reagera: ”Du och Din fackliga organisation har rätt att begära överläggning om den övervägda åtgärden. En sådan begäran skall lämnas inom en vecka efter det att denna underrättelse lämnats.”
– Och det kommer vi naturligtvis att göra, säger Per Kornhall till Vi i Väsby.

Han uppger också att kommunen fortfarande inte förmedlat till honom vad som är problemet.
– Jag måste vara en av väldigt få personer som blir avskedade utan att få veta skälen. Det är rätt anmärkningsvärt. Vi har haft ganska många möten där vi har velat veta vad de ser att problemet är, men det har de inte velat säga.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Formstarka Isabella ser fram emot JEM

Sport Efter en sämre inomhussäsong har Isabella Andersson fullständigt exploderat utomhus. Medeldistanslöparen har krossat sina gamla personliga rekord och har dessutom nyligen kvalat in till JEM.måndag 26/6 9:02