Efter skjutningen på Söderhöjden samarbetar allt från polisen till fältare för att säkra tryggheten i helgen. Foto: Mostphotos/Charlotte Årling

Kraftsamling på Söderhöjden efter gårdagens skjutning

Extra fritidspersonal och poliser, trygghetsvärdar, fältare och nattvandrare. Inför helgen organiserar sig goda krafter för att skapa trygghet på Söderhöjden efter gårdagens skjutning.

  • Publicerad 16:37, 13 okt 2017

Det var vid åttatiden i går kväll som en 18-åring sköts vid Tallbohovskolan. Han är enligt polisen hemmahörande i området och i helgen kommer bland annat polisen att öka närvaron på Söderhöjden.

– Vi kommer att finnas ute hela kvällen idag, och även under lördagen, eventuellt på söndag också. Vi samverkar med alla goda krafter här: kommunens trygghetsvärdar och fältare, Järfällahus, föreningsliv och nattvandrare, säger Magnus Nilsson, kommunpolis.

Han kan inte säga något om själva händelsen i går kväll, som utreds som försök till mord.

– När sådana här brott sker så skapar det oro, det kan vara allt från ungdomar som oroar sig till folk som undrar vad det är för område de bor i. Därför vill vi finnas där, säger Magnus Nilsson.

Tonåring skjuten vid skola i Jakobsberg

"Jättemycket vuxna ute"

Skjutningen skedde ett hundratal meter från fritidsgården på Tallbohovskolan, som hade öppet, men händelsen har har enligt polisen ingen koppling dit.

– Ungarna och personalen såg när det kom blåljus en bit bort, säger Christer "Kimbo" Sörqvist, driftchef för fritidsgårdarna i Järfälla.

Även fritiden har satt in extra resurser i helgen.

– I kväll har vi öppet som vanligt och har tagit in extrapersonal för att kunna möta behovet om någon ungdom vill prata om det som har hänt, säger han.

I morgon lördag, är fritidsgården stängd.

– Men då kommer vi att ha fritidspersonal ute i området. Det kommer att bli jättemycket vuxna ute, säger Kimbo Sörqvist.

Krisgrupp på skolan

Eftersom händelsen skedde vid Tallbohovskolan samlades skolans krisgrupp redan i morse, med bland annat kurator, skolsköterska och rektor, och fanns redo ifall någon elev skulle känna sig orolig och behöva stöd.

– I morse skickade vi ut information till alla vårdnadshavare och personal för att de ska känna till vad som har hänt. Lärarna har haft samtal med sina elever, säger Carina Abrahamsson, rektor på Tallbohovskolan.

Hon kan inte uttala sig om ifall några av eleverna känner den skadade 18-åringen.

– Det vet jag inte. Men stämningen på skolan har varit lugn och vi har inte upplevt någon oro hos eleverna. Händelsen är inte kopplad till skolan på något sätt, säger hon.

Den skadade 18-åringen vårdas på sjukhus och läget ska vara stabilt, enligt uppgifter från polisen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Härligt! Här händer helgens halabaloo!

Nyheter ✓Simhallsinvigning ✓Skridskoåkning ✓Konstutställning Ta de första simtagen i Åkeshovs simhall, snör på dig grillorna eller gå och se en match. För den som känner för det går det att ha en riktigt aktiv helg i Västerort och Järfälla.fredag 19/1 21:32

"Bra med ordningsvakter i Jakobsberg – men det behövs fler"

Nyheter Oppositionen om nya beslutet Moderaterna i Järfälla tycker att kommunen borde ha tagit in ordningsvakter för länge sedan.fredag 19/1 16:14