Byggs ut. Det planeras för 700 nya bostäder längs med Trollesundsvägen i Bandhagen. Foto: Nira Rodriguez Molin

Kravet: Bättre parker när Bandhagen byggs ut

Stadsdelsförvaltningen säger ja till 400 nya lägenheter i Bandhagen men tycker att det måste läggas lite mer krut på parkerna.

  • Publicerad 11:46, 29 aug 2017

Det finns sedan tidigare planer på 700 nya bostäder längs med Trollesundsvägen i Bandhagen. Nu har Stadsbyggnadskontoret tagit fram en detaljplan med fler detaljer om hur en del av området kan komma att se ut.

Det handlar om 400 nya bostäder och byggnader som ska innehålla handel, kontor och föreningslokaler och aktivitetsytor vid den del av Trollesundsvägen som ligger närmast centrum.

Bättre parker

Stadsdelsförvaltningen i Enskede-Årsta-Vantör tycker att detaljplanen ser bra ut men skickar med kritik som gäller parkerna i området.

Förvaltningen vill att parken nära bron vid Mölndalsbacken rustas upp och görs roligare för äldre barn och ungdomar. Det föreslås en "aktivitetsyta" vid Bandhagshallen och en "grönkompensationsåtgärd" vid Ottekilsvägen i förslaget, men det tycker alltså inte förvaltningen är tillräckligt.

Förvaltningen skriver att de vill att parkerna i området ska utformas så att de kompletterar varandra och att människor på det sättet ska vilja röra sig mer mellan Stureby och Bandhagen.

Fler förskolor

Förvaltningen skickar också med en synpunkt på att det borde finnas med planer på nya förskolor i framtida detaljplaner i området. Det råder i nuläget brist på förskolor och ingen förskola finns med i den här detaljplanen.

Bostadsrätter eller hyresrätter?

Det är ännu inte klart hur fördelningen mellan hyresrätter och bostadsrätter ska se ut.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Handlare hotas av vräkning om de inte byter fönster

Nyheter De handlare i Björkhagens centrum som får rutorna krossade flera gånger om året, har inte fått någon hjälp. Svenska Bostäder hotar istället med vräkning om de inte fixar fönstren.tisdag 26/9 11:10

Brand på förskola i Hägersten

Nyheter Det brann på altanen till förskolan Mellanberget i Hägersten i fredags kväll. Räddningstjänst lyckades släcka branden men en hall blev rökskadad.måndag 25/9 11:17