Inget nytt övergångsställe för de som tränar i Kungl. Tennishallen.

Kravet: Nytt övergångsställe på Lidingövägen

Cyklister som kör mot rött och bilister som inte ser gångtrafikanterna har gjort föräldrar till barn vid Kungliga Tennishallen upprörda. Nu kräver de ett nytt övergångsställe på Lidingövägen.

  • Publicerad 11:30, 5 mar 2018

På väg till träningen vid Kungliga Tennishallen är det många barn och ungdomar som tar vägen över berget på väg från Gärdets tunnelbana. Men att ta övergångsstället vid korsningen Lidingövägen/Tegeluddsvägen är livsfarligt, menar Pernilla Wass Lööf.

Hon driver thaiboxningsklubben Slagskeppet tvärs över gatan tillsammans med sin man och menar att de sex övergångsställen som ligger i korsningen är direkt farliga.

– Trots grön gubbe är det osäkert att gå över där på grund av två pelare som gör att bilisterna inte ser fotgängarna vid vänstersväng. Och från mitt kontor ser jag att 99 cyklister av 100 kör mot rött, det är livsfarligt. Jag vill hellre att mina barn genar över bilvägen än att de går över övergångsstället i korsningen, säger Pernilla.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Just nu pågår bygget av cykelbanorna som ska ta plats på Lidingövägen när ett körfält försvinner. Pernilla säger att det är bra att det satsas på cyklister, men att staden inte får glömma bort fotgängarna. Hon har hört av sig till trafikkontoret för att påpeka att ett nytt övergångsställe bör placeras med ändarna vid den trappa på Lidingövägen som många går ner för, och själva tennishallen.

Men trafikkontoret säger nej. Istället kommer stängslet på Lidingövägen förlängas i samband med att nya cykelbanan byggs – just för att fotgängare inte ska kunna gena över bilvägen.

– I detta fall så skulle ett nytt övergångsställe hamna alldeles för nära det befintliga signalreglerade övergångsstället. Det fungerar inte tekniskt att lägga signaler så nära varandra, skriver Erik Söderberg, pressansvarig på trafikkontoret i ett mejl.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Ett svar Pernilla Wass Lööf inte ger mycket för.

– Vi har jättesvårt med parkeringsplatser och vill helst inte att folk ska skjutsa sina barn till träningen, men ingen vågar ju låta sina barn gå bland cykelbanorna och övergångsstället, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stort bråk i City – två personer skadade

Nyheter Flera polispatruller på plats utanför McDonalds Flera personer började slåss utanför McDonalds på Vasagatan på måndagskvällen. Två personer ska ha blivit skadade.måndag 19/3 21:17

Kolla in historiska rummen i Medborgarhuset

Nyheter ✓Kan göras om till stans mäktigaste kontor ✓Vissa originaldetaljer från 1700-talet Längst in i hjärtat av Medborgarhuset ruvar byggnaden på historiska hemligheter, vissa med anor ända från 1600-talet. När det nya Medborgarhuset väl står klart ska de bli – kontor.måndag 19/3 20:10