Här förväntas Hjorthagenbor gå om de ska till tunnelbanan efter halv tolv. Foto: Daniel Hedström

Kravet: Öppna stängda t-uppgången i Ropsten

Öppna den stängda uppgången vid Ropstens tunnelbanestation. Det vill S och MP som i en gemensam skrivelse kallar stängningen för orimlig.

  • Publicerad 11:29, 21 feb 2018

Sedan sommaren 2015 är uppgången mot Hjorthagen, en så kallad sekundär uppgång, vid Ropstens tunnelbanestation stängd mellan 23.30 och 05.30.

Om Hjorthagenbor vill åka tunnelbana efter 23.30 så måste de ta sig till den ”primära” uppgången vid Ropstenskrysset. Dit kommer de antingen genom långa trappor i skogen eller via en gata med stor sträcka utan ordentlig trottoar eller belysning.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

I en gemensam skrivelse ifrågasätter Socialdemokraterna och Miljöpartiet i landstinget SL:s beslut, som togs mot MTR:s rekommendation. MTR:s argument för att hålla den öppen var att man behöver ta sig 800-900 meter runt Hjorthagen för att komma från Hjorthagenuppgången till Ropstenuppgången.

"Vi finner det uppenbart orimligt att tidiga och sena tunnelbaneresenärer från och till Hjorthagen ska behöva finna sig i den standardsänkning som SL:s beslut om avbeställning av stationsöppettid, mot MTR:s rekommendation, innebär. Det är inte acceptabelt att hjorthagsbor, då dörrar och spärrar är stängda, ska tvingas ta taxi eller gå den branta backen genom träd och buskage. Man kan överhuvudtaget fråga sig om uppgången ska betraktas som ”sekundär” med tanke på det är stadsdelen Hjorthagens enda", står det i skrivelsen.

Hjorthagenbon och stadsdelspolitikern Berit Nyberg (S) har tidigare DO-anmält SL.

– Vi som kan gå i trappor kan ta dem men tänk på alla äldre och folk med barnvagnar. Jag tycker att det är så orättvist och ignorant mot Hjorthagenborna att hålla stängt, säger hon.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Dags igen för elevernas egna filmfestival

Nyheter Vill nå utanför skolan För andra året i rad arrangerar eleverna i S:t Eriks gymnasium en kortfilmsfestival. Målet är att nå ut med filmer som tidigare bara blivit kvar i elevernas datorer.torsdag 22/3 16:27

Sista striden om Astoriahusets flygel

Nyheter L inför mötet i eftermiddag: "Det är ett brott mot PBL att bevilja bygglov" I morgon klubbas bygglovet för Astoriahusets flygel – om inte Liberalerna lyckas stoppa planerna. Partiet anser att bygglovet strider mot detaljplanen.torsdag 22/3 14:21