Genre. En vattenläcka har inträffat i Lindholmen. Foto: Mostphotos

Kritik mot Roslagsvatten efter läckan: "Så förbannad"

Boende i områden i Vallentuna som påverkades av en vattenläcka menar att vattnet som kördes ut tog slut. Men Roslagsvatten håller inte med.

  • Publicerad 13:36, 22 dec 2017

Det var i tisdags som en vattenläcka skedde i Lindholmen.

LÄS MER: Vattenläcka i Vallentuna – "Vi kommer köra ut tankbilar"

När Marie Lang-Karlsson skulle hämta vatten vid en av de vattentankar som körts ut var vattnet dock slut i tankarna vid Gustav Vasa-skolan och vid tågstationen i Lindholmen.

– Vi kom ändå ganska snabbt. Så var det i somras med, vi fick inget vatten, det tog slut och så kom inga nya tankbilar. Det blir nästan "först till kvarn får vatten", säger hon.

Hon riktar nu kritik mot Roslagsvatten.

– Jag var så förbannad, det är andra gången det hände i Lindholmen. Saker och ting kan hända, det förstår vi, men beredskapen med de här tankbilarna tycker jag är för liten mot det behov som uppstår.

Marie Lang-Karlssons svärföräldrar, som också bor i Lindholmen, har egen brunn och där kunde hon hämta vatten.

Erik Norgren, pressinformatör på Roslagsvatten, bekräftar att vattentankarna tog slut.

– Ja, men vi fyllde på dem kontinuerligt. Det var i Lindholmen som det tog slut, men då fyllde vi på där efter ett tag, säger han.

Hur lång tid tog det?

– Det kan jag inte svara på, men det tar någon timme innan man fyllt de här tankarna. Men beredskapspersonalen gör så gott de kan. De är i drift hela natten, de ska både sköta och laga läckan och se till att köra ut vatten, säger Erik Norgren.

Andra har tyckt att informationen från er sida var bristfällig?

– Vi informerade via vår hemsida, vi skickade sms, vi ringde radio Stockholm och sedan vet jag inte vad mer man kan göra.

Att det varit vattenläcka två gånger på senare tid har att göra med att det är en ledning som det varit lite problem med.

– Ja, och det är därför vi håller på där. Vi bygger en ny ledning för att komma undan det problemet, säger Erik Norgren.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Han tar USA till Vallentuna

Nyheter "All den här skiten är till salu" Rolf Hjelm vill ha roligt i livet. Därför driver han en ”amerikansk shop” hemma i Vallentuna. – Det är ingen som tackar en för att man lever ett tråkigt liv, säger han.fredag 20/4 16:50

Här är Täbys mest igenkända politiker

Nyheter "Är det tennisspelaren? Stefan Edberg?" Hur väl känner Täbyborna igen sina lokala politiker? Vi drog ut på stan och gjorde en högst ovetenskaplig men rätt så underhållande och förmodligen något så när rättvisande undersökning.fredag 20/4 16:40