Efter stormen. Martin Sharro på Caliente en stund efter att de flesta Ajax-fansen lämnat Fleminggatan för Friends arena. Foto: Andreas Jennische

Krogar sålde torrt under fotbollsfesten

”Helt sjukt”, säger krögarna på Fleminggatan efter fotbollsfesten som drog in i onsdags. Flera ställen sålde slut på allt. Utom mat.

  • Publicerad 19:31, 24 maj 2017

Tusentals Ajax-fans intog Fleminggatan på onsdagen inför Europa League-finalen mot Manchester United på Friends arena.

Trots att det fanns en rad öltält på det avspärrade området sålde krogarna längs gatan mer öl än någonsin tidigare.

Martin Sharro, krögare på Caliente, beskriver upplevelsen av Ajax-fansen med orden helt sjukt”.

– Jag trodde aldrig attdet skulle bli så här mycket folk. Vi har sålt slut på allt. Till och med den alkoholfria ölen. Men vi sålde ingen mat. Bara fyra tapas på hela dagen! säger han.

Några stolar och en soffa på uteserveringen gick sönder under dagen men det hoppas Martin Sharro få tillbaka på försäkringen.

– Jag trodde att engelsmännen festade värst, men de här var värre, säger Martin Sharro.

På andra sidan gatan ligger thaikrogen Kacha thai. Där jobbar Björn Appelberg. Han är glad och trött efter anstormningen.

– Det har varit jättebra stämning och biran tog slut två gånger, säger han.

Skulle du vilja att det var så här oftare på Fleminggatan?

– Rent försäljningsmässigt absolut!

Tusentals och åter tusentals ölglas på marken.

Polisen beskriver kvällen som bra.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Konstnären Aluoch: "Folk frågar varför jag bara målar svarta"

Nyheter Ställer ut på södergalleri Vernissagen för utställningen Art for Selfcare blev för många historisk. Här berättar konstnären Steffi Aluoch om sina verk, mötet med Angela Davis och det stora i att kunna titta på konst och för...onsdag 19/7 18:00

"Var bor Karlsson på taket?" – Här är turisternas konstigaste frågor

Nyheter ✔ Vad tjänar Kungen? ✔ Karta till Agnetha Fältskog ✔ Hyra Hovet för hockey Kan man hyra Hovet för att spela hockey med polarna, var köper man det bästa renköttet och vilka gator är bäst för kändisspotting? Här är turisternas mest udda frågor inför Stockholmsbesöket.tisdag 18/7 16:15