Prisade. Daniel Höglander och Niclas Jönsson är grundarna av restaurangen Aloë i Älvsjö som fått en stjärna i Guide Michelin. Foto: Privata bilder

Krögarna som sätter Älvsjö på världskartan

Igår fick restaurangen Aloë en stjärna i åtråvärda Guide Michelin. Niclas Jönsson, som är en av grundarna, är nöjd över att de nu nått sitt främsta mål: att sätta Älvsjö på världskartan.

  • Publicerad 20:29, 20 feb 2018

När vi når Niclas Jönsson, som är en av grundarna av restaurang Aloë, har han precis landat i Stockholm igen efter att ha varit på presskonferensen för Guide Michelin i Köpenhamn.

– Det känns fantastiskt! Det är mycket hemlighetsmakeri. Vi blev inbjudna till presskonferensen förra veckan men vi visste inte ens när vi var där om vi skulle få någon stjärna.

Här är alla stans krogar som får stjärnor

Vad betyder det här för er?

– Att vi verkligen lyckats med något vi haft en plan på – att sätta Älvsjö på världskartan. Sånt här betyder väldigt mycket eftersom det blir en global grej. Gäster som har ett stort gastrointresse kommer att uppmärksamma oss på ett annat sätt och gäster utanför Sverige kommer att hitta till oss.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hur vill du själv beskriva Aloë?

– Alla som äter hos oss ska få den absolut bästa matupplevelsen. Vi utgår oftast från protein när vi gör en rätt och vi vill få tag på de absolut bästa råvarorna. Det spelar ingen roll om havskräftorna kommer från Färöarna eller Sverige, kvalitén är A och O.

Ni driver två restauranger i Älvsjö nu, Aloë och Rinos bodega. Har ni fler planer för området?

– Vi har alltid planer.

Vill du berätta mer?

– Nej, det vill jag inte. Men vi är alltid på språng. Vi bygger upp ett riktigt flaggskepp nu, och vi får se vad som händer i framtiden!

Hela listan: Alla stjärnkrogar i Stockholm

Tre stjärnor:

Frantzén, City

Två stjärnor:

Oaxen krog, Djurgården

En stjärna:

Aloë (NY), Älvsjö

Agrikultur (NY), Vasastan

Imouto, Östermalm

Sushi Sho, Vasastan

Volt, Östermalm

Gastrologik, Östermalm

Mathias Dahlgren Matbaren, City

Operakällaren, City

Ekstedt, Östermalm

Aloë i Älvsjö som numera har en stjärna är en av restaurangerna som är nya på listan. Foto: Vilhelm Stokstad

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Joachim fångar linje 17 från luften

Nyheter FILM: Häng med på en flygning över Kärrtorp Kärrtorpsbon Joachim Dagerot filmar Bagarmossen och Kärrtorp – från luften. Resultatet älskas av alla.måndag 19/3 11:15

Pionjär bjuder in alla på yoga i Solberga

Nyheter "Gjorde mig frisk igen" Ann-Marie tog Astangayogan till Sverige på 1980-talet. Nu startar hon yogaklass för ungdomar i Solberga.söndag 18/3 9:00