Fusion. Issa Haffo, i mitten, med servitörerna Gustav Särlefalk och Alexander Veem hoppas snart kunna öppna restaurangen Fusion fullt ut. Foto: Johann Bernövall

Krogveteran öppnar ny kvarterskrog på Kungsholmen

På Fleminggatan 27 låg det i nästa ett halvt sekel en grekisk restaurang. När den förra året var till salu nappade Issa Haffo som driver stället intill. Nu ska det bli fusion-käk för hela slanten.

  • Publicerad 20:30, 12 okt 2017

Vårt Kungsholmen uppmärksammade tidigare Blocket-annonsen när den klassiska lokalen var till salu. Där kallades Fleminggatan för "en av Stockholms mest älskade", vilket mäklaren stod fast vid även när vi ringde upp honom och undrade om han överdrev något.

Överdrift eller ej: han som köpte lokalen – krögaren Issa Haffo – har drivit restauranger över hela landet och håller med om att läget på den krogtäta gatan är bra.

Han öppnar krog med napolitansk finpizza på Kungsholmen

– Det är en lokal som haft restaurang väldigt länge. Vi vill bli en kvarterskrog. Inte en klassisk kanske eftersom maten kommer att vara en fusion mellan asiatisk och europeiskt. Men Kungsholmsborna ska kunna titta in, käka en bit och snacka med servitören, säger han.

Började i branschen som barn

Issa Haffos egen krogbana började med att som 12-åring diska på sin pappas restaurang i Södertälje. Sedan dess har det blivit ett stort antal restauranger i allt från Sundsvall i norr till Skåne i söder. Nu öppnar han sin andra krog på Kungsholmen – och på gatan. Han driver nämligen steakhouset Texas Long Horn just intill.

Ny mexikansk krog på Kungsholmen satsar på "crossover-tacos"

– Visionen om ett sådant här ställe grundar sig i att kocken som jag jobbat med i snart nio år är fantastisk på den här typen av mat. Han är fantastisk, säger Issa Haffo.

Fusion, som restaurangen heter, har haft öppet för lunch sedan i slutet av sommaren men inom kort hoppas man kunna öppna på riktigt. Det enda som saknas är alkoholtillståndet som enligt Issa Haffo ska vara klart inom någon vecka eller två.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Därför ska Kate och William gå på bandy

Nyheter William ska stå i mål Nyheten att Prins William och hertiginnan Kate ska få en bandylektion i Vasaparken under sitt kommande statsbesök fick många att undra varför. Nu avslöjar Svenska Bandyförbundet att det är de som...söndag 21/1 9:28

Hammarby bjuder på gratisbandy på idag

Nyheter Därför är det fri entré på Zinken I dag söndag är det dags för Bandyns dag på Zinkensdamm när Hammarby tar emot Edsbyn.söndag 21/1 8:55