Saga Lindqvist Foto: Cheyma Moufid

Krönika: Öppna ögonen! Ungdomshjältar i Täby syns varje dag

Jodå, det finns massor av vänliga och hjälpsamma vardagshjältar även bland "dagens ungdom". Det gäller bara att öppna ögonen för att se dem. Det skriver vår praktiserande reporter, Täbybon Saga Lindqvist.

  • Publicerad 14:25, 18 maj 2017

Den kvava luften gör sig påmind när dörrarna på bussen öppnas. Frisk luft strömmar in och jag tar ett djupt andetag.

Framför mig sitter ett gäng ungdomar. De pratar om helgens bravader och skrattar högt. Efter några minuters färd stannar bussen vid hållplatsen Tibbleskolan. En äldre farbror stiger på. Hans rygg är lätt böjd och han rör sig mycket långsamt. Han ser skör ut.

Ungdomsgängets konversation tonar bort och de reser sig. En av dem visar med en vänlig gest att farbrorn kan slå sig ner på sätet som han tidigare suttit på. Farbrorn ler och nickar av tacksamhet. Innan han hinner sätta sig börjar bussen att åka. Farbrorn faller handlöst men fångas av en av ungdomarna.

Det är inte första gången jag ser unga människor som gör små vardagliga hjältedåd. Senast i förra veckan såg jag en kille som hjälpte en äldre dam att bära Ica-kassen. Överallt finns dessa ungdomshjältar. Det är bara att öppna ögonen, för där är de.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Spana in jätteanläggningen i Danderyd – vill bli självklara valet i Norrort

Nyheter 18 övernattningsrum Nu står Catella Arena klar i Danderyd. På torsdag är det officiell invigning av den 12000-kvadratmeter stora anläggningen. Nu börjar arbetet med att bli den självklara mötesplatsen för...måndag 23/4 14:38

Ny storägare går in när ett av Täbys största företag växer

Nyheter Blir de bli kvar i Täby? Efter ett riktigt rekordår vinstmässigt, och med en ny partner vid sin sida ser Skincity-grundarna positivt på framtiden. Frågan är om det blir i Täby.måndag 23/4 11:46