VINNARE: Twin Doves är två tredjedelar av stipendiaterna, Rose och Magaly Mafuta. Foto: Pressbild

Kulturstipendium till tvillingsystrar

Sundbybergs stad har delat ut ett kulturstipendium till några kulturskapare i kommunen som utmärkt sig lite extra. I år fick artisterna och tvillingsystrarna i Twin Doves priset tillsammans med Annes Ftwiy, som har ett stort engagemang på både Musikskolan och Aggregat.

  • Publicerad 01:15, 21 dec 2016

Tvillingsystrarna heter Rose och Magaly Mafuta och tillsammans med Annes Ftwiy får de dela på 8333 kronor var.

"Samtliga har under en längre tid varit aktiva i sitt skapande och uppträtt vid flera publika evenemang i staden. Utöver detta beskrivs de som positiva förebilder för stadens barn och ungdomar. Stipendiet möjliggör att de nominerade kan fortsätta att vara verksamma i staden, utvecklas inom sitt musikskapande och delta i stadens kulturliv", står det i kommunens beslut i frågan.

Förutom stipendiet kan Twin Doves glädja sig åt att de ska släppa sin första EP med fem låtar som kommer finnas tillgängliga på musiktjänster som Spotify och Itunes.De är glada över att kunna få släppa egen musik.

– Vi har kämpat i alla dessa år, säger de i ett gemensamt uttalande i ett e-postmeddelande till Vi i Sundbyberg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Lösning på platsbristen på Örskolan

Nyheter Förvaltningen har kommit fram till en lösning för platsbristen på Örskolan med hjälp av tillfälliga lokaler på Skolgången.måndag 26/6 8:37

”Ursvik fjärde bästa spåret i Sverige”

Nyheter Blekingebon Philip Persson och skåningen Oskar Jensen har testat motionsspår i Sveriges samtliga 290 kommuner. Ursviks motionsspår i Sundbyberg är det fjärde bästa enligt deras rankning.onsdag 21/6 13:44