Nu kan ettagluttarnas föräldrar spara 3 000 under ett läsår, tack vare statsbidrag. Foto: Mostphotos

Kulturverkstad i Vallentuna blir gratis: "Når nya elever"

Hittills har Kulturverkstad kostat en hel del pengar – men nu blir den gratis. – Genom de här nya satsningarna vill vi sänka trösklarna till Kulturskolan och göra verksamheten tillgänglig för fler, säger Jerker Axelsson, kulturskolechef.

  • Publicerad 12:00, 29 aug 2017

Tusentals kronor. Så mycket sparar familjer som har sina första- eller andraklassare i Kulturverkstad, som ordnas av Kulturskolan. Det är 450 000 kronor från Statens kulturråd som möjliggjort den nya avgiften.

Det blir också en helt ny satsning, Kulturskolan on tour, där några av Kulturskolans lärare åker runt till grundskolor i kommunen och besöker elever i årskurs 4-6 på deras fritidstid. Även den verksamheten är kostnadsfri.

– Vi är väldigt glada över att genom de här medlen kunna utveckla vår verksamhet. Förhoppningsvis kan vi genom det nå nya elever som tidigare inte hittat till Kulturskolan. Kulturskolan ger barn och unga en fantastisk möjlighet till fördjupat lärande inom estetiska ämnen. Genom de här nya satsningarna vill vi sänka trösklarna till Kulturskolan och göra verksamheten tillgänglig för fler, säger Jerker Axelsson, kulturskolechef.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

"Lämnande min dementa mormor på fel adress flera gånger"

Nyheter Hård kritik mot "turbunden resa" i Täby Mickaela Bergholtz känner sig orolig varje gång hennes dementa mormor ska hämtas eller lämnas med "turbunden resa". Efter flera incidenter känner hon sig inte längre säker på att mormodern blir...onsdag 20/9 19:58

Drag under galoscherna för nya skoaffären

Nyheter Från kemtvätt och nyckeltillverkning till skoförsäljning. Isak Issa säljer numera skor i sin skomakarbutik i Vallentuna centrum. Och det går fint, berättar han.onsdag 20/9 19:10