Kungsholmen baskets flicklag under en träning i Konradsbergshallen 2015. Foto: Linda Gren

Kungsholmen basket storsatsar på höstlovet

Kungsholmen basket bjuder in till en mängd gratisaktiviteter på höstlovet. Något som är smått unikt i Stockholm, enligt klubbchefen Oskar Kotsalainen.

  • Publicerad 09:00, 28 okt 2017

Konradsbergshallen kommer att sjuda av liv – och framförallt basketboll – under den kommande veckan. Höstlovet bjuder på alltifrån friidrottsträning och öppet hus-basket till junior-NBA och rafflande matcher i Sveriges nystartade collegebasket-serie.

Totalt blir det enligt arrangören Kungsholmen Basket över 80 timmar basket.

– Vi har kört det här lovkonceptet några år och märkt att det är väldigt populärt. Framförallt när vi kör öppet hus med våra ledare på plats. Det blir fri basket med spontanlir. Vissa spelar matcher på liv och död medan andra umgås. Det brukar vara lite fritidsgårdsfeeling, säger klubbchefen Oskar Kotsalainen.

Helt gratis att delta

Alla aktiviteter är gratis vilket kommer sig av att föreningen har som princip att lägga pengarna som finns på barn och ungdomar. A-laget tackade till exempel nej till att gå upp en serie inför säsongen av den anledningen.

– Det kostnadsfria är smått unikt i föreningslivet idag, många klubbar tar en tusenlapp betalt för lovaktiviteter. Så det känns bra att familjerna kommer kunna spara en hel del pengar. Vi har inte heller någon plikt att man måste föranmäla sig utan vi gillar den spontana friheten. På lovet ska man kunna ta en kanelbulle i sängen om man känner för det, säger Oskar Kotsalainen.

Höstlov i

FRIIDROTTSTRÄNING Konradsbergshallen

(för födda 2006 och äldre)

Måndag 30 oktober - 09.00-10.30

Torsdag 2 november - 09.00-10.30

Fredag 3 november - 09.00-10.30

ÖPPET HUS Konradsbergshallen

(alla åldrar)

Måndag 30 oktober - 11.00-14.00 och 16.00-19.30

Torsdag 2 november - 11.00-14.00

Fredag 3 november - 11.00-14.00 och 15.00-21.00

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vem är Odenplans cykelgarage tänkt för?

Nyheter Mängden tomma platser får folk att undra Odenplans cykelgarage öppnade för 1,5 år sedan, men fortfarande står nästan två av tre platser tomma. Nu ställer sig många frågan: vem byggdes cykelgaraget egentligen för?lördag 17/2 12:52

Så här blir nya Södersjukhuset

Nyheter Följ med på en tjuvkik Jättebygget vid Södersjukhuset börjar ta form.lördag 17/2 9:15