FOLKFEST. Uppskattningsvis runt 7 500 personer besökte Neighborhood Crush förra året. Foto: Sixten & Frans

Kungsholmens egen gatufest – nu dubbel och större än någonsin

Två stycken två-dagarsfestivaler med mat, dryck och mängder av bra spelningar. Gatufesten Neighborhood Crush på Fridhemsgatan utökar i år.

  • Publicerad 13:43, 18 maj 2017

Under de senaste åren har gänget bakom Sixten & Frans satsning på gatufesten Neighborhood crush lockat tusentals till Fridhemsgatan när gatan mellan Fleminggatan och Alströmergatan spärras av för att istället fyllas med folkliv. Nu är de tillbaka på nytt, den 2-3 juni.

Förra året var det första gången som de körde två dagar i rad, fredag och lördag. Det succékonceptet, över 7 500 personer kom trots regn, kör man nu vidare på.

– Det var skitlyckat. Eftersom det är en sån stor etablering är det roligare att köra två dagar. Det var många som kom på fredagen förra året och sedan kom tillbaka med fler vänner på lördagen. Vi vill spränga 10 000 personer-gränsen i år, säger Anton Surtell en av delägarna på Sixten & Frans.

Besegrade vädergudarna – succé för Kungsholmens gatufest

FESTFIXARE. Anton Surtell, Axel Ohlsson och Simon Ramn Alenius på Sixten & Frans satsar på två två-dagars gatufester i år. Foto: Foto: Mikael Andersson

Innehållsmässigt blir det ett liknande koncept innehållsmässigt med barberar- och tatueringsstudio signerat Stucklife, grönsaksmarknad, restaurang på gatan och flera barer.

– I år ska vi grilla över öppen eld istället för stekbord, vi ville testa något nytt. Sedan har vi bland annat en gin och tonic-bar med olika ginmärken utomhus. Det blir nog ett dragplåster ute, folk älskar ju gin och tonic, säger Anton Surtell.

Förra året fick scenen hemliga besök av bland andra Erik Lundin, Michel Dida och Leslie Tay från ett av Sveriges främsta hip-hop-kollektiv, Respect My Hustle. Även i år utlovas en del hemliga artistbesök och redan klara band som kommer göra det värt det att besöka gatufesten menar Anton Surtell.

Kungsholmens gatufest blir "större och bättre" – 15 000 pers väntas

Dessutom satsar gänget på två gatufester. Redan i september ska de komma tillbaka, exakt datum är inte spikat än, och då kommer man förhoppningsvis satsa vidare ytterligare på musiken.

– Eftersom det är några som har frågat om det så tänkte vi att vi testar att köra två stycken. Eventuellt har vi en samarbetspartner musikmässigt då och skulle det bli av så kommer det bli väldigt bra artister, säger Anton Surtell.

Här får Stockholm längsta gågatan i sommar

Gänget bakom gatufesten drömmer även om att utöka festivalen i framtiden. En plan: ta över Kronobergsparken.

– Vi skulle vilja stänga av Kronobergsparken och göra en parkfest. Vi har ingen aning om det är genomförbart men det skulle vara väldigt läckert att göra det i en park. Det är såna nivåskillnader där så det skulle bli naturliga läktare. Vi har inte pratat med staden om det men det är något vi planerar, säger Anton Surtell.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

INSÄNDARE. Bygg en cykelbana ovanpå Götgatan

Debatt Vill se en egen "highline" på Södermalm "Bygg en cykelbana ovanpå Götgatan på Södermalm för att undvika konflikter mellan cyklister, fotgängare och bilister", skriver insändarskribenten.måndag 23/4 14:47

Jätteodling öppnar på Garnisonens tak

Nyheter Nytt taklandskap Ett av innerstans längsta tak ska inte längre vara oanvänt.måndag 23/4 11:57