Anna Lallerstedt öppnar krog på sitt Kungsholmen. Foto: Johann Bernövall

Kungsholmens nyaste hus får Lallerstedt-krog

Det var 25 år sedan sist. Nu öppnar Eriks restauranger en ny restaurang. Krögaren Anna Lallerstedt vill samla Kungsholmens familjer i sin nya restaurang, i nybyggda Basaren-huset

  • Publicerad 19:30, 21 mar 2018

Nybygget på Hantverkargatan börjar så sakteliga färdigställas. Och i månadsskiftet april-maj är tanken att dess egen kvarterskrog, "Eriks basar", slår upp portarna.

– Jag funderade länge på om vi skulle expandera, men till slut kändes det rätt. Jag har bott på Kungsholmen sedan 1999 och bor nära Basaren, så det känns kul att öppna en riktig kvarterskrog här. Det behövs, säger Anna Lallerstedt.

Gondolen och Eriks bakficka är båda institutioner i Stockholms krogliv som nu får ett syskon i nybygget. I februari flyttade de första hyresgästerna in och utöver restaurangen kommer en mäklare och en bygghandel att ligga i byggnadens bottenplan.

– Vi vill så klart inte bara ha familjer som gäster, men vi riktar oss verkligen till de boende i huset, förklarar Anna Lallerstedt vars nya krog kommer ha så väl en ren bardel med frukost och take away, som en klassisk restaurang.

Hon tycker sig se en förändring i området kring Hantverkargatan vad gäller kroglivet.

– Inget ont om Hirschenkeller eller Retro, de behövs också, men det känns som att det öppnar fler och fler olika sorters ställen häromkring. När jag flyttade hit var Kungsholmen väldigt sunkigt. Nu är det en härlig mix, där jag tror vi kommer fylla något som saknats.

Matmässigt kommer fokus ligga på fisk och skaldjur.

– Min pappa (stjärnkocken Erik Lallerstedt) är ju sjöman från början så det känns naturligt. Däremot är han inte alls inblandad i den här restaurangen, men han är väldigt nyfiken!, säger Anna Lallerstedt.

Basaren på Hantverkargatan. Foto: Mostphotos

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nu trafikerar bussar Värtavägen igen

Nyheter Ny ringlinje i väntan på ettan Efter lång kamp – nu trafikerar äntligen bussar Värtavägen igen.söndag 22/4 8:34

De vill lyfta risig skamfläck på Kungsholmen

Nyheter Nu lovar staden bättring Platsen vid kajakuthyrningen i Kristineberg kunde varit en pärla. Men istället är den fylld av sopor och vid bryggan står ett nedklottrat hus. Det vill Kungsholmsbon Rasmus Jonlund (L) ändra på.söndag 22/4 8:10