Stadshagens IP stängs i samband med de stora ombyggnationerna i området. Foto: Per Brandt/Mostphotos.

Kungsholmsklubb firar 40 år – men framtiden är osäker

Ombyggnationer av Stadshagens IP skapar oro i Mariebergs SK: "Vad som finns kvar när de är klara är jag inte säker på, men det lär bli mindre" säger ordförande Konrad Lundberg.

  • Publicerad 16:51, 20 jul 2017

I år är det 40 år sedan två klubbar på Kungsholmen slogs ihop och tillsammans bildade Mariebergs SK. I dag har klubben omkring 400 medlemmar och flera olika lag i fotboll och innebandy.

Klubbstyrelsens ordförande Konrad Lundberg beskriver klubben som "liten och lokal", och man sysslar framförallt med ungdomsverksamhet, men damlaget i fotboll spelar i division 2 och det finns många duktiga spelare. Mariebergs SK drivs av eldsjälar, ingen är anställd och styrelsen har inget arvode. Det handlar helt enkelt om fotboll.

– Vi bygger helt på ideellt engagemang, ungdomsverksamheten fungerar i princip som ett föräldrakooperativ. Vår klubb satsar inte på elitverksamhet utan arbetar efter meningen att alla som vill spela fotboll ska få göra det.

Oroliga inför framtiden

Majoriteten av fotbollsträningarna sker på Stadshagens IP, där Mariebergs SK också har sitt klubbhus. Men i samband med de stora ombyggnationerna i Stadshagen så kommer klubben att behöva maka på sig. Bland annat ska man bygga 1900 nya bostäder och en ny skola. Stadshagens IP ska också byggas om, och planerna kommer att vara stängda under tre år.

Helt nya skisser – så blir framtida Stadshagen

– Medan det pågår kommer vi inte kunna utnyttja Stadshagen alls, vad som finns kvar när de är klara är jag inte säker på, men det lär bli mindre.

Det är tänkt att de som tränar på Stadshagens IP ska kunna använda sig av ersättningsplaner, bland annat i Kristineberg. Men Konrad Lundberg är tveksam till hur det kommer att bli.
– Det är det ständiga problemet, att få plantider så att det räcker för hela verksamheten, säger han.

Firar storslaget

Trots oron inför framtiden kommer klubbens 40 års-jubileum firas med pompa och ståt under Hagen-dagen på Stadshagens IP 12 augusti. Då möter damlaget IK Tun från Enstaberg, och några timmar senare möter herrarna Rinkeby. Det blir också tävlingar, mat och dryck.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kravet: Inför SL-kort på båten till Sjöstan

Nyheter Efter succéförsöket – vill se permanent lösning Den tillfälliga SL-taxa som infördes på M/S Emelie förra året blev en succé och antalet resenärer ökade snabbt på den privata linjen. Nu vill Miljöpartiet införa en permanent båtlinje med SL-kort,...söndag 18/2 20:36

Vem är Odenplans cykelgarage tänkt för?

Nyheter Mängden tomma platser får folk att undra Odenplans cykelgarage öppnade för 1,5 år sedan, men fortfarande står nästan två av tre platser tomma. Nu ställer sig många frågan: vem byggdes cykelgaraget egentligen för?lördag 17/2 12:52