Änglavakt. En Sjöstadsbo blev räddad ur vattnet efter en olycka på den här bron i söndags. Foto: Privat

Kvinna föll i vattnet från bro – nu vill hon träffa sina räddare

I söndagshettan snubblade en kvinna ner från Sicklauddsbrons fäste där hon solbadat. Hon slog i huvudet och föll medvetslös i kanalen. Nu vill hon hitta de som räddade henne ur vattnet.

  • Publicerad 14:50, 31 maj 2017

Det var runt halv elva i söndags som en Sjöstadsbo reste sig upp på brofästet till Sicklauddsbron där hon legat och solat. På väg därifrån vinglade hon till på den sluttande betongkonstruktion som sticker ut i vattnet och som saknar staket.

– Jag skulle resa mig och gå in. Det var väldigt varmt och jag snubblade till. Troligen slog jag huvudet mot broräcket och föll. Jag måste ha trillat i medvetslös, för de säger att jag låg med huvudet ner under vattenytan, säger kvinnan.

"Hjältedåd"

Räddingsinsatsen har beskrivits för kvinnan i efterhand. En man som passerade ska direkt ha hoppat i vattnet efter att ha sett olyckan och hållit henne över ytan. Flera personer ska sedan ha hjälpts åt och dragit upp henne i en båt. Nu vill hon ha kontakt med sina hjältar.

– En kille hade tydligen dykt ifrån bryggan eller bron. Jag vill hemskt gärna ha kontakt med honom och de andra för det var ett stort hjältedåd. Jag vill tacka dem med buller och bång, säger hon.

Hon ber de inblandade att höra av sig till Stockholmdirekt så att de kan få kontakt.

Sjöstadsbon Salt räddar liv till havs

"Sätt upp räcke"

Kvinnan fördes till Karolinska där hon fått sy sin panna. Hon är rejält blåslagen i ansiktet men är nu hemma igen. Sola på brofästet kommer hon inte göra om och hon vill varna barnfamiljer för den sluttande konstruktionen.

– Jag hade änglavakt men det kan hända ungar som leker där något. Allt borde inte bara vara estetiskt och snyggt hela tiden. Hade de haft ett staket här hade jag kanske inte ramlat överbord.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.