En kvinna blev rånad på sin bil vid Ikea på trettondagen. Foto: Mostphotos

Kvinna hotades och slets ur sin bil vid Ikea Barkarby

Två maskerade rånare slet ut en kvinna ur hennes bil och stal den vid Ikea Barkarby på trettondagen. Enligt vittnen hade de kort innan det försökt råna ytterligare en person på sitt fordon.

  • Publicerad 14:06, 9 jan 2017

Det var när kvinnan lämnade Ikea Barkarby vid 18.30-tiden i fredags som rånet inträffade.

Två maskerade personer hotade henne och slet henne ur bilen - en grå Mazda 3 - innan de körde iväg med den i riktning mot outletområdet.

– Det handlar om ett hot med ett föremål och dessutom blev hon utsliten ur bilen. De har tagit tag i henne och dragit ut henne. Men det finns inte någon anteckning om fysiska skador, säger Kjell Lindgren på Stockholmspolisens mediacenter.

LÄS MER: LISTA – 13 brutala bilrån i Stockholm

Strax innan kvinnan blev rånad på sin bil ska gärningspersonerna ha försökt med en annan bilist i närheten.

– Det finns vittnesuppgifter som talar för att man ska ha försökt på en annan person strax innan, säger Kjell Lindgren.

Bilen är eftersökt

På måndagen är ännu ingen gripen för rånet.

– De har haft någon form av maskering och signalementet är alltför alldagligt för att det ska kunna ge något. Tyvärr är inte någon gripen och vi vet inte heller var bilen tog vägen. Den är fortfarande eftersökt.

Innan nyår skedde ett liknande rån av en personbil i Barkarby, misstänker ni att det rör sig om samma personer?

– Det är omöjligt att säga med de signalementsuppgifter som angivits.

LÄS MER: Person rånad på sin bil i Barkarbystaden i helgen

Svårt att skydda sig

Händelsen rubriceras som rån - ett av flera under året som gick. Enligt polisen beror ökningen av bilrånen på att det blir allt svårare att stjäla en bil genom till exempel tjuvkoppling. De nyare bilarnas säkerhetssystem gör att det krävs en nyckel.

– Det här är jättesvårt att klara sig ifrån. Om någon kommer fram till dig och hotar ut dig ur bilen är det bara att hoppas på att man inte skadas fysiskt. Annars gäller normal aktsamhet, att se sig omkring innan man går till bilen. Verkar några bete sig konstigt så vänta ett tag eller ta med dig någon annan till bilen.

Hur ska man agera om man utsätts för det här?

– Man ska inte utsätta sig för några risker. Det är trots allt bara en sak som försvinner och som går att ersätta. Blir man illa skadad är det betydligt svårare att ersätta.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Upprop: Ge oss en flygbuss från Vällingby och Jakan!

Nyheter "Inte omöjligt att vi tar upp tråden igen" Vällingby – Jakobsberg – Arlanda. En namninsamling har startat i Hässelby för en ny flygbusslinje. Enligt flygbussarnas VD finns inga såna planer idag – men han stänger inte dörren helt.tisdag 17/10 11:34

Länsstyrelsen avslår överklagan av modulhus i Barkarby

Nyheter Grönt ljus för 88 lägenheter Länsstyrelsen ger grönt ljus för de 88 lägenheterna som ska byggas för ungdomar, studenter och nyanlända i Vålberga.måndag 16/10 16:44