Lagunda – årets ungdomsförening

Lördagen den 1 april tar Örsundsbroklubben Lagunda AIK emot utmärkelsen årets ungdomsförening av Upplands Fotbollsförbund.

  • Publicerad 14:00, 28 mar 2017

– Vi fick reda på att vi skulle få priset för några veckor sedan. Det känns jätteroligt, säger Tomas Ulväng, ordförande i klubben.

Han menar att Lagunda AIK länge jobbat med bredd. Föreningen har som målsättning att inte bara syssla med idrott, utan att även göra samhällsnytta.

– Vi försöker hålla kvar ungdomar i föreningen. Om någon tröttnar på fotboll ser vi till att den får prova en annan idrott istället, säger ordföranden.

Klubben är stor och har runt 1 000 medlemmar. Idrotterna som utövas i LAIKS färger är förutom fotboll handboll, skidor, badminton, gymnastik och badminton.

– Ibland ordnar vi ungdomskvällar. Då hyr vi hela idrottshallen för spontanidrott, sist var det 80 ungdomar på plats, säger Tomas Ulväng.

Lagunda AIK tar emot den fina utmärkelsen på Upplands Fotbollsförbunds jubileumsårsmöte den 1 april.

– Det är verkligen kul att vi uppmärksammas. Ett kvitto på att vi gör något bra, säger Tomas Ulväng.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Misstänkt buskörning slutade i husvägg

Nyheter Misstänkt buskörning slutade i husvägg – smet från platsen.torsdag 23/11 9:34

Stal nötter och kött för fyra lax

Nyheter Stora mängder kött och nötter stals på Lidl. Kund larmade.torsdag 23/11 9:24