Mikael Rosén, siminstruktör och tränare för svenska landslaget i simning på öppet vatten, ställer ut sina bilder på Vanadisbadet. Foto: Sanna Källdén

Landslagstränaren kör foto-utställning på badet – för Barncancerfonden

Han är siminstruktören med ett populärt konto på Instagram. Nu ställer han ut sina bästa bilder på Vanadisbadet och lägger ut dem till försäljning till stöd för Barncancerfonden.

  • Publicerad 19:20, 27 jun 2017

Mikael Rosén är siminstruktör och tränare för svenska landslaget i simning på öppet vatten. Utöver det fotar han gärna simning i olika miljöer och publicerar de på Instagram-kontot Human Ambition som följs av knappt 10 000 personer. På torsdag 29 juni öppnar vernissagen "Love is in the water" på Vanadisbadet med en gratis helkväll.

– Jag tycker att det här badet är en fantastisk institution och har en väldigt fin arkitektur. Så det är bakgrunden till att jag gärna ville ställa ut bilderna när badet hörde av sig om att göra det här, säger Mikael Rosén vars bilder bjuder på mycket dramatik.

– Det är mycket känsla när man simmar, och det syns i bilderna.

Skänks till välgörenhet

Under torsdagskvällen kommer man förutom att titta på utställningen kunna delta i simövningar och utmaningar på badet där bland annat multiatleten Fanny Ahlfors finns på plats och instruerar.

Vanadisbadet öppnar på måndag – trots oklar framtid

Mikael Roséns fotografier kommer att sitta uppe på badet under sommaren och bilderna, den största fyra gånger fyra meter stor, finns att köpa. Pengarna man får in går oavkortat till Barncancerfonden.

– När vi började diskutera fram och tillbaka om vad vi kan skänka pengarna till så kändes Barncancerfonden riktigt bra, bland annat eftersom simproffset Sarah Sjöström engagerar sig kring den viktiga frågan, säger Mikael Rosén.

De vill lösa badkrisen med tält över Eriksdalsbadet

Badarkärlek. På Vanadisbadets nya fotoutställning fångas simningens starka känslor. Foto: Mikael Rosén

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Snökaosets vinnare – cyklister med dubbdäck

Nyheter "Vi hade det jättehärligt" Inställda bussar, försenad tunnelbana och oregelbunden trafik på pendeltågen. Snön gjorde att många kom in sent till jobbet i morse. Cyklisterna verkar dock ha tagit sig fram lättare än de flesta.tisdag 21/11 11:37

Här slår snön ut bussarna vid Slussen

Nyheter SE FILMEN Snön slog obarmhärtigt mot bussar och bilar utan vinterdäck. Så här såg det ut vid Slussen på tisdagsmorgonen.tisdag 21/11 10:27