Barkarby station ser ut att få behålla sitt namn. Foto: Mikael Andersson

Landstinget: Kan ompröva beslutet om Barkarby station

Barkarby station eller Järfälla station? Den senaste diskussionen om tunnelbanestationens namnsättning har varit aningen rörig. Men nu pekar allt mot att "Barkarby station" blir kvar – vilket gör att landstinget behöver ompröva sitt tidigare beslut.

  • Publicerad 16:30, 13 apr 2018

Förslaget om att tunnelbanestationen skulle heta Järfälla kom från tjänstemän på kommunstyrelseförvaltningen i Järfälla. När trafiknämnden inom Stockholms läns landsting i tisdags klubbade igenom förslaget meddelade Järfälla kommun att man ville hantera frågan politiskt först.

– Vi tycker det är en viktig fråga, så jag vädjade till landstinget att inte fatta beslut utifrån tjänstemännens förslag, utan ge oss mer tid att hantera det politiskt, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelseordförande i Järfälla.

Enligt trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) fattades tisdagens beslut i landstinget helt i enighet med Järfälla kommun.

– Vi fattade det övergripande beslutet med alla parterna, sedan bad Järfälla om en möjlighet att komplettera. Vi var rörande överens om att de behövde extra tid men ville inte att det skulle stå i vägen för att hålla beslutsfattandet igång. De ska inkomma med önskemål om att komplettera beslutet och vi kommer utan prestige att hantera det skyndsamt, säger Tamsons.

Nya bud: "Barkarby station" kan bli kvar

Järfällapolitikerna får sin vilja igenom

Så alltså, det slutgiltiga namnet är ännu inte klubbat. Nu börjar processen om och kommunstyrelsens kommande beslut, som enligt ordföranden Claes Thunblad kommer bli att slopa "Järfälla" och behålla namnet "Barkarby station", ska återigen tas upp i trafiknämnden för omprövning.

Och Kristoffer Tamsons menar att trafiknämnden kommer att rätta sig efter Järfällapolitikernas beslut.

– Ja det är vår utgångspunkt. Jag och Claes var överens om att de skulle komma in med ett kompletterande önskemål. Vår målbild är att namnet ska vara lokalt förankrat, säger Kristoffer Tamsons.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Bibblans graffiti målades över – var över gränsen

Nyheter "Vi fick en sträng uppsträckning" Den kulörta graffiti som Jakobsbergs bibliotek lät måla för att inspirera besökare att sätta färg på en tillfällig byggvägg har målats över med grått. Anledningen? Målningen fick icke godkänt av...tisdag 24/4 16:28

S-kandidat hoppar av efter kommentar om mordförsök

Nyheter "Det var olämpligt och okänsligt" I söndags skedde ett misstänkt mordförsök i Jakobsberg. På Facebook kommenterade en person, som kandiderar för Socialdemokraterna i Järfälla, ett inlägg om händelsen, där han kallade blodspår för...tisdag 24/4 11:55