Så här ser det ut på Sockenvägen varje morgon. Bilden är tagen vid Sockenplan, mittemot Enskede IP. Foto: privat

Långa bilköer genom Enskede – hela våren

Trafiken på Sockenvägen står still varje morgon sedan en tid tillbaka. Orsaken är ett omfattande grävjobb som ska pågå hela våren.

  • Publicerad 16:31, 22 feb 2018

Läsare har hört av sig om att köerna på Sockenvägen, mellan Nynäsvägen och Sockenplan, ringlar sig långa varje morgon. Orsaken är att delar av Enskedevägen/Sockenvägen har grävts upp för att man ska flytta ledningar i marken.

Alla ledningar måste flyttas

Och skälet till det är den planerade arbetstunneln som ska byggas i korsningen Palmfeltsvägen/Enskedevägen, enligt Per-Oscar Hedman, presschef på Stockholm Exergi, tidigare Fortum.

– Alla ledningar behöver flyttas på grund av det här och samtliga aktörer som har ledningar i marken – gas, el, vatten och värme – är involverade i arbetet, säger han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Stockholm Exergi måste flytta en större ledning ut i Enskedevägen, en sträcka på cirka 200 meter, enligt Per-Oscar Hedman.

– Vi har grävt upp ett körfält och stängt av där, och vi är delvis klara. Samtidigt ska en gasledning läggas parallellt med fjärrvärmenätet, säger han.

Grävarbetena kommer att vara helt klara i slutet av maj, enligt Per-Oscar Hedman.

Sockenvägen smitväg

Enligt FUT, Förvaltningen för utbyggd tunnelbana, kommer arbetet de närmaste tre veckorna även påverka trafiken norrifrån på Enskedevägen.

– Under den tiden kommer man inte kunna svänga höger från Enskedevägen in på Sockenvägen, säger Emma Sahlman, pressansvarig för FUT.

Enligt läsare har Sockenvägen blivit en smitväg för de som kommer från Nynäsvägen och ska norrut mot Essingeleden. Då slipper man köra ned i Södra länken. 

Risk för buller dygnet runt – i sju år

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Pionjär bjuder in alla på yoga i Solberga

Nyheter "Gjorde mig frisk igen" Ann-Marie tog Astangayogan till Sverige på 1980-talet. Nu startar hon yogaklass för ungdomar i Solberga.söndag 18/3 9:00

Planen för gamla biblioteket i Fruängen

Nyheter "Vi ser ett stort intresse" Mat och dryck, service och vård – det är vad centrumägaren i Fruängen tänker satsa på i de lokaler som nu står tomma.lördag 17/3 7:30