Hälsa på hemma hos fåren på Täby prästgårds nya naturreservat. Foto: Länsstyrelsen/Mats Gothnier/Yolanda Karlsson

Lär känna Täbys nya naturreservat – invigs i helgen

Nu är det tags för invigning av Täby prästgård naturreservat och det kommer bjudas på musik, fika, guidad tur och ponnyridning.

  • Publicerad 15:44, 28 aug 2017

Den 2 september är det dags för invigningen av Täby prästgård naturreservat och under dagen kan besökarna gå en guidad tur för att bekanta sig med reservatets naturvärden samt träffa representanter från lokala föreningar.

– Under den guidade turen kommer vi att berätta om betes- och våtmarkerna, gravkullen och så kommer vi stöta på en utklädd soldat som berättar om ett skyttevärn som finns i naturreservatet, säger Mats Gothnier, naturvårdare på länsstyrelsen.

Grindar och skyltar sätts upp

Den guidade turen är ungefär två kilometer och håller på i ungefär en och halv timme. Man kommer kunna klappa fåren, fika och det kommer även finnas ponnyridning tillgänglig för barnen.

– Efter invigningen är det bara ett par skyltar och några grindar som ska ordnas, men naturreservatet är öppet för allmänheten och man kan till exempel vandra längst fornslingan, säger Mats Gothnier.

Eftersom parkeringsmöjligheterna är begränsade uppmanas allmänheten att ta sig till reservatet med lokaltrafiken. Rekommenderat är att ta Roslagsbanan till Täby Kyrkby. Naturreservatet ligger vid Prästgården söder om Prästgårdsvägen i Täby kyrkby.

Invigning i helgen

12.00-13.00, 13.40-15.00 Arborist Daniel Daggfelt från Trädmästarna visar hur man hamlar lindar
12.00-13.00, 13.40-15.00 Ponnyridning för barn
13.00-13.30 Invigningstal av miljödirektör Göran Åström och kommunalråd Annica Nordgren (C)
13.30-15.00 Guidad tur i naturreservatet
13.30-15.00 Hembygdsföreningen visar ett skyttevärn och skytteklubben visar och berättar om Skytteklubbens stuga

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Förlust på 27 miljoner mer än väntat - nu ska förvaltningen granskas

Nyheter Parisa Liljestrand (M): "En oerhörd chock" Den redovisade prognosen på minus sex miljoner kronor har nu ökat rejält till 33 miljoner kronor. Nu ska socialförvaltningen i Vallentuna granskas.lördag 20/1 10:45

QUIZ: Kungafamiljen i den kungliga huvudstaden

Nyheter Hur bra koll har du egentligen på vår kungafamiljs förehavanden i Stockholm? Utmana dina rojalistiska kunskaper i vårt quiz!fredag 19/1 17:00