Lastbilen fastnade under bron där E 18 går. Foto: Hege Hellström

Lastbil fastnade i tunnel under E18 i Täby – taket slets av

En lastbil har fastnat under motorvägen på Djursholmsvägen i Täby.

  • Publicerad 11:33, 21 apr 2017

Innan lunch, 10.40, under fredagen körde en lastbil in i tunneln på Djursholmsvägen i Täby, under E18. Vittne på plats berättar att det ännu inte bildats några köer.

På bilderna ser vi hur taket på lastutrymmet slitits av och lagt sig bakom lastbilen.

Trafiken passerar enligt polisen så de skickar ingen patrull, istället inväntas bärgare.

Först på platsen var Daniel Kraft, som var ute och körde sin van i jobbet. Han hann aldrig bli riktigt orolig.

– Direkt när jag kom såg jag chauffören kliva ur. Det bara rök om honom av damm. Sedan sopade jag vägen, eftersom bron gått sönder var det en hel del betong också, säger Daniel Kraft.

Han hörde när chauffören ringde sin chef och sade att han "skrapat taket lite". Chefen bad om en bild.

– Sedan ringde han och skällde ut chauffören, berättar Daniel Kraft.

Chauffören själv vill inte ha sitt namn i tidningen, men han är inte fysiskt skadad på något sätt. Täby Nyheter undrar om skylten som anger höjden är felaktig, men det har tydligen handlat om något annat.

– Jag brukar se skyltar, men inte den här gången.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Jätteinsats i Täby kyrkby – polisen mycket förtegen

Nyheter Helikopter och fyra polisbilar på plats En polishelikopter hovrade över Täby kyrkby och delar av Vallentuna under tisdagskvällen samtidigt som fyra polisbilar var på plats i kyrkbyn. Enligt polisen rörde det sig om en jakt på en särskild...tisdag 27/6 20:54

Han kan ha Täbys mest unika hus: "Köpte det för 300 kronor"

Nyheter "Det var hippies, raggare, stora amerikanare som stod parkerade här" Om man följer grusvägen förbi Nygårds värdshus och campingen kommer en liten grön stuga precis vid vattnet. I den nästan 80 år gamla sjöstugan ryms en hel del minnen och historier.tisdag 27/6 17:17