Foto: arkiv

Lastbil stod på tomgång – i 14 timmar

Vid niotiden på onsdagsmorgonen kallades polis till Skälbygatan i Enköping. Enligt vittnen i området har en lastbil stått parkerad, med motorn igång, sedan sjutiden, kvällen innan.

  • Publicerad 09:40, 21 dec 2017

När polisen kom till platsen hittades föraren sovande i hytten.

Föraren erkänner att han har haft lastbilen på tomgång hela natten. Hans förklaring är att dieselvärmaren gått sönder, och att han därför måste ha motorn igång för att hålla värmen.

De lokala föreskrifterna i Enköping säger att det är tillåtet att ha bilen igång på tomgång i max en minut. En gräns lastbilschauffören passerade med råge.

Mannen som är i 65-årsåldern misstänks nu för brott mot miljöbalken. Föraren erkänner brott.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

"Megasuccé" för bardisk på Orion

Nyheter Pina Colada, palmer och en trubadur. Nyligen hade Orions omvårdnadsboende i Gånsta en pampig invigning för vad de tror är Sveriges första omvårdnadsboende – med egen pub.onsdag 24/1 8:47

Hotade kvinna på Swish

Nyheter Hotade och trakasserade kvinna, bland annat genom Swish. Nu döms Enköpingsbon för en rad brott.tisdag 23/1 15:14