Foto: arkiv

Lastbil stod på tomgång – i 14 timmar

Vid niotiden på onsdagsmorgonen kallades polis till Skälbygatan i Enköping. Enligt vittnen i området har en lastbil stått parkerad, med motorn igång, sedan sjutiden, kvällen innan.

  • Publicerad 09:40, 21 dec 2017

När polisen kom till platsen hittades föraren sovande i hytten.

Föraren erkänner att han har haft lastbilen på tomgång hela natten. Hans förklaring är att dieselvärmaren gått sönder, och att han därför måste ha motorn igång för att hålla värmen.

De lokala föreskrifterna i Enköping säger att det är tillåtet att ha bilen igång på tomgång i max en minut. En gräns lastbilschauffören passerade med råge.

Mannen som är i 65-årsåldern misstänks nu för brott mot miljöbalken. Föraren erkänner brott.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Mördare från Enköping kvar i fängelse

Nyheter En 69-årig man med rötterna i Enköping har begärt att få sin livstidsdom ändrad till ett tidsbestämt fängelsestraff. Örebro tingsrätt säger nej och ändrar inte till tidsbestämt straff.onsdag 17/1 11:47

Kungen drömgäst i Filips podd

Nyheter Filip Axnér är Enköpingssonen som pausat civil– ingenjörsstudierna för att följa sina drömmar. Nu är han aktuell med en helt ny podcast om socialt entreprenörskap, där han hoppas inspirera andra. –...onsdag 17/1 9:31