Här på Gullmarsplan kunde 30 liter smuggelsprit tas i förvar. Foto: Malin Lööf

Ledig polis grep langare efter löprunda

Som polis är man aldrig helt ledig. Det konstaterar polisassistent Theo Mandoki som nyligen fick en rejäl löprunda kring Gullmarsplan.

  • Publicerad 12:40, 22 sep 2017

Theo Mandoki var egentligen ledig och på väg hem då han förra fredagskvällen såg hur två män på Gullmarsplan sålde smuggelsprit till en minderårig. Utan att tveka konfronterade han männen.

– De var inte särskilt intresserade av att bli gripna och det uppstod tumult. Det blev en lång löprunda i området innan jag slutligen fick tag på den ena av männen inne i biljetthallen.

Mindre supa bland innerstadsbarnen: "Rekordlåga nivåer"

Den gripnes kumpan lyckades fly platsen men omkring 30 liter smuggelsprit kunde tas i förvar tack vare ingripandet. Att spriten skulle säljas till minderåriga gjorde situationen extra allvarlig och för ett tränat öga var det inte svårt att se vad som hände på Gullmarsplan.

– Det har med yrkeserfarenhet att göra. Precis som en snickare antagligen kan se om en vägg är dåligt byggd så kan jag se om någonting skumt pågår. Med åren som polis kommer en förmåga att se saker som sticker ut, säger han och tillägger att han gör omkring 5-10 ingripanden per år utanför tjänst.

– Men ofta räcker det med att man visar sitt leg och förklarar att de får skärpa sig. Det är långtifrån alla gånger det blir en löprunda.

Polisens bilder på knarkfabriken vid Gullmars

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler parklekar i Hägersten rustas upp

Nyheter "Jättekul att det äntligen blir av" Renoveringen av Svandammsparken i Midsommarkransen är i full gång och en del av parken kommer stå klar till sommaren. Nu är det klart vilka två andra parklekar i Hägersten som ska rustas efter det.måndag 11/12 6:59

Nu förändras pendeltågstrafiken

Nyheter Vi listar alla förändringar du behöver veta om Här är de stora förändringarna som införs från och med nu.söndag 10/12 19:52