På Ledningsregementet i Enköping tas beslutet emot med glädje. Foto: Jonas Sylvén

Ledningsregementet välkomnar återförandet av värnplikten

Regeringen fattade idag det väntade beslutet om att återinföra värnplikten. På Ledningsregementet i Enköping tas beslutet emot med glädje.

  • Publicerad 13:04, 2 mar 2017

Regeringen fattade på torsdagen det väntade beslutet om att återinföra värnplikten. Det innebär att 13 000 ungdomar födda 1999 får en kallelse i juli för mönstring under hösten.

De 4 000 utvalda påbörjar en omkring elva månader lång militär grundutbildning nästa år.

På Ledningsregementet i Enköping välkomnar man beslutet.

– Det är bara positivt. Nu kommer vi att veta hur många som kommer varje år, säger Peter Wallström, som är kapten på Ledningsregementet i Enköping.

Han menar att det inte kommer välla in soldater till Enköping på grund av regeringens beslut.

Efter fysiska och psykiska tester vid mönstring kommer endast 4 000 att tas ut för värnplikt, i alla fall för 2018 och för 2019.

Tanken är att det i första hand är personer som har vilja och intresse som ska göra värnplikt.

– Det kommer inte att bli någon revolution med jättemycket soldater. Omkring 300-400 per år är de siffror vi har fått, Peter Wallström.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Rondelltoa ska lära Enköpingsbor att spola rätt

Nyheter Rondellhundar är ett känt begrepp. Men rondelltoaletter? – Det är VA-avdelningens kampanj, förklarar biträdande VA-chefen Marika Hansson.fredag 17/11 11:59

Man överfölls brutalt av rånare i Enköping

Nyheter En man som gick på Dr. Westerlundsgatan sent på torsdagskvällen, på väg hem från stan, kände sig förföljd. Han tog då en genväg hem. Där överfölls han brutalt.fredag 17/11 11:07