Leif-Ivan Karlsson, ägare till hotell- och restaurangbåten M/S Jarl. Foto: Erik Simander

Leif-Ivans båt prickad i krogkontroll

Flugor, smuts och bröd i papperskorgen. Superentreprenören Leif-Ivan Karlssons omsusade hotellbåt hade nyligen besök från miljöförvaltningen. Det blev några anmärkningar.

Det var i mars i år som vi skrev om hotell- och restaurangbåten M/S Birger Jarl. Då stormade det kring nye ägaren Leif-Ivan Karlsson, självutnämnd "super-entreprenör" som figurerat i en dokusåpa och blivit miljonär på bland annat flyktingförläggningar.

Hans plan för den kulturmärkta båten var först en stor renovering för att skapa ett maritimt nöjescenter. Men så valde han att sätta hotellbåten i konkurs med flit för att bli av med personalen.

Leif-Ivan Karlsson går i konkurs med flit – vill bli av med personalen

– Det går inte att få någon styrsel på personalen. De sjukskriver sig hela tiden, sa Leif-Ivan Karlsson till StockholmDIrekt.

Idag sköts M/S Birger Jarl med hjälp av personal från bemanningsföretag. Och nyligen gjorde miljöförvaltningen en oanmäld kontroll i köket, vilket föranledde en hel del anmärkningar på "allvarliga avvikelser". Bland annat användes en papperskorg som brödkorg – du kan se hela listan på anmärkningar här nedan.

ÖPPET BREV FRÅN ANSTÄLLD: Vad tycker du jag ska göra nu Leif-Ivan?

Joakim Sköldhammar, verksamhetschef på M/S Birger Jarl, säger att allt detta fixades "sekunden inspektören gick av båten".

– Det är åtgärdat. Så här ska det inte vara.

Men varför bröd i en papperskorg?

– Det var mer en plastbunke. Men nej, den var inte godkänd för mat och ska inte användas för det.

Har det här något att göra med att personalbytet?

– Nej. Vi har tagit in en restaurangchef från Haparanda och hon tog med sig sin kock. De går via bemanningsföretag men är folk som Leif-Ivan känner sedan innan.

Här är bristerna som påpekades

Här är punkterna som fick inspektören att göra en Arnold och lova "I'll be back".

✓ Bröd förvarades i en papperskorg

✓ Djupfrysta hallon kokades inte innan de användes i smoothies.

✓ Lax i en kyl hade legat där alldeles för länge.

✓ Väldigt mycket småflugor på många ställen

Dessutom ansåg inspektören att det brustit gällande städningen på många ställen. Bland annat:

✓ Inte rent i köket

✓ Inte rent i diskutrymmet

✓ Inte rengjorda maskiner

✓ Slitna och smutsiga skärbrädor

✓ Stökigt och smutsigt i kallskänken

✓ Inte rent i diskmaskinen

✓ Inte rent i ismaskinen

✓ Gammal disk låg kvar i baren

✓ Inte rent i värmeskåpet

Och i utomhusbaren stod kryddor framme med risk för smuts från fåglar och insekter.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.