"Det är väldigt mycket känslor i mina berättelser och i alla mina böcker är huvudpersonen en snäll person", säger Lena Böving. Foto: Mikael Andersson

Lenas kärleksnovell vann Brommapris

Smedslättsbon Lena Böving skriver böcker med mycket känslor och snälla huvudpersoner. I november vann hon förstapris i novelltävlingen "Bromma berättar" med en historia om ett äldre par på promenad där kärleken finns kvar trots att en av dem drabbats av demens.

  • Publicerad 11:36, 19 dec 2016

"Jag har väldigt mycket fantasi. Jag skrev redan när jag var flicka, berättelser och sagor, tokiga grejer", säger Lena Böving. Foto: Mikael Andersson

Jag har väldigt mycket fantasi. Jag skrev redan när jag var flicka, berättelser och sagor, tokiga grejer. Men jag var inte duktig i svenska för jag kunde inte stava, jag var dyslektiker, som det heter idag. 

Nu är det inte tufft att skriva längre men det har varit lite mindre skrivande de senaste åren. Sedan min man dog har jag bara skrivit små korta saker. Vi var gifta i 54 år. Vi träffade varann när jag bara var 16 och han var 18 så det var tufft när vi skildes. Man blir halv, det är ju så. 

Men så hade jag lite saker i byrålådorna som jag skrivit som jag tog fram och rättade till. Jag skriver nästan allting i sängen innan jag ska somna på kvällarna. Då far tankarna iväg till allt möjligt. Det är väldigt mycket känslor i mina berättelser och i alla mina böcker är huvudpersonen en snäll person. Jag tycker själv att det är väldigt svårt att läsa böcker där man inte gillar huvudpersonen. Så deckare kan jag inte skriva. 

Vann novellpris

Att vinna novellpriset var jätteroligt. Men jag var inte ens där och tog emot det för jag hade inte trott att jag skulle få det. Novellen jag vann med är en påhittad berättelse - fast inte helt.

Jag hoppas att folk som läser det jag skriver ska förstå att det viktigaste i världen är att man bryr sig om varandra. Allting försvinner när vi blir gamla - vi hör sämre och tänker sämre. Men kärleken försvinner inte, känslan försvinner aldrig, inte ens om man är dement. Det har jag velat visa, att man kan älska varandra fast man har levt ihop i 60 år.

Lena Böving

Ålder: 79

Bor: Smedslätten

Familj: Katt, fyra barn, åtta barn och tre barnbarnsbarn

Aktuell med: Vann novelltävlingen "Bromma berättar" med en novell ur hennes nya bok "Kärlek åldras inte" utgiven på Ultima Esperanza förlag.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Besvikelsen – ingen valborgseld i Riddersvik i år

Därför bryts traditionen Efter 28 år av valborgsfirande i Riddervik tvingas nu föreningen bakom det att ställa in årets arrangemang. Orsaken: Ingen ville hjälpa till att vakta elden.torsdag 19/4 14:46

Hani är Spångas nya torghandlare

Tar över försäljningen på torget Nu doftar det jordgubbar på Spånga torg igen! Vi hälsade på Spångas nya torghandlare, Hani Hanna från Kista, som tagit över platsen efter Emin Tursak.onsdag 18/4 17:19