Mötesplats. Liberalerna i Bromma tycker att man borde placera en fritidsresurs på Stora Mossens IP. Foto: Ellinor Prawitz

Liberalerna: "Fixa en fritidsgård på Stora Mossens IP"

Stora Mossens IP är en populär mötesplats för Brommas ungdomar. Nu föreslår Liberalerna i Bromma att man skapar en slags fritidsgård på Mossen.

  • Publicerad 11:33, 10 sep 2017

Stora Mossens IP är hem för bland annat hockey, fotboll och basket. Det gör idrottsanläggningen till en naturlig plats att hänga på för ganska många ungdomar.

Men det är inte bara de ungdomar som faktiskt har någon organiserad aktivitet på Mossen som brukar ta sig dit. Här hänger de som bara vill umgås eller kanske spela fotboll själva vid sidan av. Därför föreslår nu Liberalerna i Bromma att man ska sätta en fritidsresurs på plats på Mossen som de just nu tycker liknar "en öppen fritidsgård".

"Öppna upp hallen"

För även om de tycker det är positivt att ungdomar har någonstans att vara så händer det ibland att detta "går överstyr med nedskräpning och skadegörelse som följd vilket kostar pengar och förstör verksamhet för de drabbade föreningarna", skriver de i sin skrivelse till Bromma stadsdelsnämnd.

Med en personalresurs på plats skulle skadegörelsen kunna förhindras, samtidigt som fler ungdomar skulle kunna få ta del av Stora Mossens anläggningar.

– Det finns tillfällen då planer eller hallar på Stora Mossens IP inte är bokade. Men då är ju dörrarna låsta. Har man en resurs där kan den öppna upp hallen och så kan ungdomarna spela innebandy eller något, säger Hanna Wistrand, ordförande för Liberalerna i Bromma.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ovanliga fyndet: Här kan Spångaborna ha snackat med gudarna

Amuletter kastades i "önskebrunn" Arkeologer har gjort ett jättefynd av amuletter på utgrävningsplatsen i Hjulsta. Nu tror de att dåtidens Spångabor använt kultplatsen för att komma i kontakt med högre makter.söndag 24/9 9:27

Vällingby city finns inte mer

Klart: Anrika centrumet byter namn – igen Har det precis satt sig att kalla Vällingby centrum för city? Eller tillhör du dem som helt enkelt vägrat det nya namnet? Nu kommer beskedet: Vällingby city byter namn – igen.lördag 23/9 13:05