Maja hade bråttom ut och föddes mitt under sina föräldrars renoveringskaos. Då ställde Skälbybon Thomas upp. Foto: Privat

Lilla Maja föddes i renoveringskaoset – då ryckte målaren Thomas in

Förra veckan föddes Maja – en månad tidig och mitt i nyblivna föräldrarna Mats och Linda renoveringskaos. Men efter ett rop på hjälp i en lokal Facebookgrupp får de komma hem till en färdig lägenhet i Hässelby – tack vare deras hjälte: målaren Thomas.

  • Publicerad 16:55, 10 jan 2018

Förra veckan blev Hässelbyborna Linda Hellström och Mats Landqvist föräldrar till en liten Maja. Hon föddes en månad för tidigt och dessutom mitt i sluttampen av deras renovering.

– Vi har renoverat hela lägenheten själva och stod där med en utblåst hall för det var det sista vi skulle göra. Vi skulle få en leverans med nya garderober och målningen var ju tvungen att bli klar först, därav paniken, säger Linda Hellström.

Så vad gör man när man är kvar på sjukhuset med en nyfödd bebis och garderoberna ska komma bara dagar efter? Jo, Mats skrev ett inlägg på Facebook i lokalgruppen "Händer i Hässelby villastan". Kanske visste någon en målare som kunde ta på sig uppdraget att fixa färdigt hallen?

De fick napp direkt och en kvinna tipsade om sin man Thomas Aspen.

– Mats ringde honom och han sa "det är klart jag hjälper till" och släppte allt annat. Det är helt fantastiskt, vi är ju främlingar för honom men han erbjöd sig till och med att vara där och ta emot garderoberna. Han förtjänar all cred, säger Linda Hellström.

"Klart jag fixar"

För Skälbybon Thomas Aspen var det självklart att lösa det så att han kunde ta sig an uppdraget, trots kort varsel.

– När jag förstod att de har fått sitt första barn, som också är för tidigt född, kände jag att det är klart jag fixar det. Så kan de slappna av och komma hem till något fint. Jag visste inte att de skulle ringa till tidningen så jag blir väldigt glad och rörd, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Snabba beslut i kvällens kommunfullmäktige

Nyheter LISTA: Här är ärendena som klubbades Besluten klubbades i rask takt under måndagens möte i kommunfullmäktige. Det var egentligen bara i frågan om Tekniska nämndhuset som det hettade till på allvar. Kvällen visade också med stor...måndag 19/3 21:59

Stort bråk i City – två personer skadade

Nyheter Flera polispatruller på plats utanför McDonalds Flera personer började slåss utanför McDonalds på Vasagatan på måndagskvällen. Två personer ska ha blivit skadade.måndag 19/3 21:17