”Småstaden” har premiär. Foto: TV4

Lindholmens berömda trio i ny serie: ”Drömproduktion"

Trion i IJustwantTobeCool har länge legat högt på Youtube – men tar i helgen steget in på tv-marknaden. Då börjar deras serie ”Småstaden” visas på TV 4.

  • Publicerad 16:11, 24 aug 2017

– Det känns jävligt häftigt, det här är vårt största projekt någonsin. Vi började bara med att göra små sketcher i Lindholmen och har utvecklats med Youtube och att göra SVT play-säsonger, säger Joel Adolphson.

Han är en del av trion som består av honom själv och kusinerna Emil och Viktor Beer, som började göra filmer när de hade tråkigt i den lilla Vallentunaorten.

Den nya serien är producerad av Felix Herngrens produktionsbolag FLX, och har en Oscarsnomineras regissör i och med Patrik Eklund.

– Det är en stor drömproduktion, det är häftigt att få jobba med så många människor och ett stort team, säger Joel.

Serien bygger på livet i en småstad där politikerna roffat åt sig alla pengar från folket och affärerna klappar igen. Till slut blir det vaktmästaren som via en abrovink får gå in som kommunalråd.

– Emil Beers rollfigur blir kommunalråd och alla problem faller på hans axlar, förklarar Joel.

Felix Herngren är med i en biroll i varje avsnitt och att hans bolag producerat serien ger Lindholmen-trion en del hopp.

– De har producerat Solsidan och Hundraåringen, stora svenska succéer. Det är häftigt, det bäddar för succé.

Är det Lindholmen som är ”småstaden”?

– Eh, Emil och Viktor, har vi inspirerats av Lindholmen? Naej, vi är ju uppvuxna i Lindholmen, det är det närmaste småstad vi upplevt. Men i och med att det är en fiktiv stad så ger varje avsnitt utrymme för en ny sak. Lite som i The Simpsons.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Tog sin in i Djursholmsvilla – hotade boende med "tillhygge"

Nyheter "Vi är fortfarande på plats" Strax efter luinchtid under lördagen blev en familj i Djursholm bestulna på sin bil. Gärningspersonerna ska tagit sig in i fastigheten och hotade de boende.lördag 23/9 13:49

Miljövänlig höstfest på söndag

Nyheter Att odla nära och att återanvända är två starka trender. Nu på söndag går det att fynda närodlade grönsaker, fårskinn och loppis, på höstfesten i Brottby.fredag 22/9 17:47