I helgen kan du gå på utebio i Jakan. Bilden till vänster är från sommarbio i Rålambshovsparken. Foto: Lars Gullnäs

LISTA: Det här händer i helgen i Västerort och Järfälla

Kolla barnfilm utomhus, fynda på loppis eller gå på stor fotbollsfest. Det är några av de saker du kan göra i helgen i Västerort och Järfälla.

  • Publicerad 16:35, 18 aug 2017

Utebio i Jakobsberg

Sugen på att kolla film i det fria? På lördag ordnar ungdomsföreningen SWAT utomhusbio i Riddarparken för barnfamiljer. Filmerna Zootropolis och Lion visas, och det blir också lotteri och gratis popcorn och läsk. Läs mer här.

När? Lördag den 19 augusti kl 17 (Zootropolis) och kl 20.20 Lion

Var? Riddarparken, Jakobsberg

Häng med på fotbollsfest i Hässelby-Vällingby

I helgen är det dags för den årliga Hässelbycupen där hundratals killar och tjejer mellan 7-11 år spelar fotboll. Kaffeservering finns. Samtidigt invigs nya Hässelby villastads bollplan, vid Riddersvikshallen.

När? Lördag 19 augusti och söndag 20 augusti kl 8-20

Var? Fotbollsplanerna i Hässelby villastad, Hässelby gård, Smedshagen, Grimsta IP.

Fynda på Solvallaloppis

Spana in backluckeloppisen. På plats finns också en "loppisbeach" med solstolar, fika och musik.

När? Lördag och söndag, 19-20 augusti kl 11-15

Var? Solvalla Travbana, Travbaneplan, Bromma 

Heja på BP hemma

Heja fram Brommapojkarnas herrar när de tar emot IFK Värnamo hemma. BP ligger kvar som serieledare i Superettan nu när säsongen närmar sig den sista tredjedelen.

När? Söndag 20 augusti kl 15.

Var? Grimsta IP

Svetta loss i Abrahamsberg

Friskis och Svettis anordnar sin traditionsenliga parkträning i Lillsjöparken i Abrahamsberg. Det är helt gratis och bara att dyka upp. Eftersom det är sista tillfället för sommaren blir det en mix av flera olika träningsformer. Ps: Den som inte är sugen på att ligga direkt på gräset kan ta med sig en egen matta eller handduk att ligga på.

När? Söndag 20 augusti kl 18-19.30

Var? Lillsjöparken (strax bredvid Riksby kolonilotter)

Sommaryoga vid Skälby gård

Sugen på att yoga ute i det fria? Ta med sköna kläder, yogamatta/handduk och eventuellt en filt till gräsmattan vid Skälby gård där In grace yoga ordnar sommaryoga. Kostar 50 kronor som betalas kontant eller via swish till arrangören.

När? Söndag den 20 augusti kl 10-11.15

Var? Gräsmattan vid Skälby gård, Skälby gårds väg 20.

Heja på lokala fotbollslagen

Varför inte passa på att supporta hemmalagen i helgen? Då kan du se Bele Barkarbys damer ta emot Ornäs BK på hemmaplan i division 1, IFK Viksjös herrar möta Åkersberga BK i division 5 och FC Järfällas herrar möta Kista SC i division 4.

När? Lördag den 19 augusti kl 14 på Veddestavallen (Bele Barkarby), lördag den 19 augusti kl 13 på Järfällavallen (FC Järfälla) och söndag den 20 augusti kl 17.30 på Viksjövallen (IFK Viksjö)

Var med på slåtter vid Görväln

Haka på och slå ängsgräs med lie på gammalt vis! Under dagen bjuds det på spelmansmusik och smörgås och dricka.

När? Söndag den 20 augusti kl 10-13 (uppsamling 09.45 vid Bruketparkeringen)

Var? Görvälns naturreservat

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Låt helgen bli en riktig höjdare i Västerort och Järfälla

Nyheter ✓Star Wars ✓Vernissage ✓Lyxfika ✓Skridskor Star Wars i kyrkan, barnteater med dans och SM i indoor skydiving. Helgmyset når bokstavligen nya höjder i Västerort och Järfälla.fredag 16/2 15:06

Hej Järfällapolitiker! Hur ska du fixa lägenhet till Julia, 19?

Nyheter VALET 2018. Bostadsbristen bland unga Har du passerat tjugo och bor hemma hos föräldrarna? Då är du inte ensam – det gör nämligen var tredje ung vuxen i Stockholms län. Vi tog reda på hur politikerna i Järfällas två största partier vill...fredag 16/2 11:32