De dyraste villorna som såldes i Spånga under 2017 kostade alla över 10 miljoner. Bilden är tagen i Flysta. Foto: Mikael Andersson

Lista: Här är de dyraste bostäderna i Spånga 2017

Så här mycket kostade de tre dyraste villorna och lägenheterna som såldes i Spångaområdet 2017.

  • Publicerad 17:13, 2 jan 2018

Den avmattning som har synts har mest varit lägenheter i innerstan

Över 10 miljoner kronor. Det fick man minst skrapa fram för att hamna på topp tre-listan bland de som köpt Spångas dyraste villor under 2017, enligt siffror från bostadssajten Booli.se.

Enligt Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli, speglar slutpriserna i stort inte riktigt höstens rapportering om en avmattad bostadsmarknad. Framförallt inte på villafronten.

– Egentligen inte, den avmattning som har synts har mest varit lägenheter i innerstan, men det säljs fortfarande lägenheter långt över utgångspriset. På villor i Stockholm skulle jag inte säga att det har märkts så mycket, säger hon.

Vad tror ni om priserna inför nästa år?

– Det blir ren spekulation. Men känslan är att en del bostäder har dragits tillbaka under slutet av året – säljarna har haft höga förväntningar medan köparna inte har följt med uppåt på samma sätt, så då har man avvaktat, säger Matilda Adelborg och fortsätter:

– Så jag tror att utbudet kommer att vara ganska högt i början av året. Men vi får se vem som går den andra till mötes, köparna eller säljarna. Men jag tror inte att det kommer bli någon panik på marknaden.

Topp tre i Spånga

VILLOR

1. Inspektorsbacken, Nälsta

Slutpris: 10 850 000 kr

Storlek: 135 m² + 82 m²

Såld: 6 mars

Booli räknar in området Nälsta till Spånga, som dock har postadress Vällingby.

2. Skogsbacken, Solhem

Slutpris: 10 800 000

Storlek: 191 m² + 72 m²

Såld: 24 juli

3. Solhemsvägen, Solhem

Slutpris: 10 650 000

Storlek: 130 m² + 66 m²

Såld: 30 mars

LÄGENHETER

1. Rättar Vigs väg, Nälsta

Slutpris: 4 500 000 kr

Storlek: 5 rum, 116 m²

Booli räknar in området Nälsta till Spånga, som dock har postadress Vällingby.

2. Bennebolsgatan, Solhem

Slutpris: 4 500 000 kr

Storlek: 4 rum, 87 m²

3. Salagatan 30, Solhem

Slutpris: 4 300 000 kr

Storlek: 5 rum, 115 m²

Källa: Booli.se (Obs. Slutpriserna på villor är baserade på uppgifter från lagfarten. Det tar normalt tre månader innan en lagfart registreras och kommer in till Booli. Därför kan uppgifterna komma att ändras.)

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Framtidspepp för ensamkommande ungdomar

Nyheter Vuxna mentorer efterlyses I vår drar en ny satsning igång i Hässelby-Vällingby där ensamkommande ungdomar ska få stöd på vägen mot jobb eller plugg av mentorer.fredag 19/1 11:51

Han lämnade gänglivet bakom sig

Nyheter "Vapen har blivit ett mode" En jakt efter lojalitet, status och pengar där knark och konflikter är en konstant del av vardagen. Nu berättar före detta livsstilskriminella Juan om hur han lyckades lämna gängkriminaliteten bakom...torsdag 18/1 16:26