Flera kända rappare kommer från Bromsten. Nu sällar sig Daniel Zeino "Little Zaint" till listan. Foto: Mikael Andersson

Little Zaint från Bromsten vill bli nästa Timbaland

Rapparen Little Zaint från Bromsten behöver assistans dygnet runt. Men det hindrar honom inte från att vilja bli lika stor som förebilden och rapparen Timbaland.

  • Publicerad 17:07, 30 nov 2017

Från låten "Understand"

Understand that I don´t let

Society or my disability

Control me cause my

Mentality helps me find

Opportunities while others

Only see difficulties in life

But it´s just a state of mind

Kan du lyfta din hand? Det kan inte jag. Jag föddes med ett funktionshinder som heter muskeldystorfi. Det innebär att jag behöver hjälp med allt från att gå upp ur sängen till att äta.

Fyra gånger har jag varit nära att dö. Men min sjukdom har aldrig hindrat mig från att göra det jag brinner för – att jobba, studera, resa eller att hålla på med musik. Jag är en underdog och inget stoppar mig.

Jag har alltid haft en vision om att jag vill hålla på med musik. Min första dikt skrev jag när jag var åtta år. Jag skrev om vad jag skulle göra om jag kunde gå. Dikten blev publicerad i en läkartidning.

I gymnasiet hade jag tjafsat med mitt ex och jag fick inte ut mina känslor. Jag kunde inte säga till henne vad jag kände, så jag började skriva istället. Jag skrev mer och mer, mer och mer.

Sen träffade jag en vän, som läste min dikt och blev imponerad. Han frågade om han fick ljudsätta dikten och jag tänkte, "why not?" I dag rappar, skriver och producerar jag eget material. Mitt mål är att bli lika stor som Timbaland.

Vet du vem Linda Pira är? Hon jobbade för mig som assistent. Hon pushade mig alltid, hela tiden. Även i dag kan jag skriva till henne och fråga om hon vill lyssna på ett beat.

Det första jag måste göra när jag vaknar på morgonen, är att sätta på musik. Samma sak när jag lägger mig, då vill jag också lyssna på musik. Musiken är det som får mig att kämpa.

Daniel ”Little Zaint” Zeino

Vem? 31 år gammal Bromstensbo som rappar, skriver låtar och producerar musik på sitt eget skivbolag.

Aktuell? Har i år släppt låtarna Future och Confused.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Klart: 56 nya bostäder ska byggas i Nockebyhov

Nyheter "Ett jättebra projekt" Nockebyhov ska få ett tillskott på 56 nya lyor och ett litet torg.måndag 18/12 11:33

Skola i Spånga tvingas stänga

Nyheter 200 elever måste hitta ny skolplats efter jul Allvarliga brister har uppdagats på friskolan Svenska interkulturella skolan i Spånga. Dessutom ska huvudmannen ha lämnat felaktiga uppgifter för att framstå i bättre dager. Nu tvingas skolan stänga.måndag 18/12 11:31