Johan och Stefan Isik har en shop ihop. Foto: Mimmi Epstein

Lokalen har stått tom i flera år – nu öppnar far och son barbershop ihop

I över 50 år har Johan Isik arbetat som frisör. Nu öppnar han och sonen Stefan salong i lokalen som stått tom i flera år.

  • Publicerad 19:30, 19 jun 2017

För två veckor sedan slog Barbershop Fridhemsplan upp portarna på S:t Eriksgatan 39. Stefan Isik driver salongen tillsammans med sin far Johan som har arbetat som frisör i Sverige sedan 1975.

– Innan dess jobbade jag i Istanbul i över 10 år, säger Johan Isik.

De öppnar butik för barberarälskarna – med kläder och konst

Sonen Stefan gick ett elprogram i gymnasiet och det var inte helt självklart att han skulle in på frisör-banan.

– Efter att jag tog studenten hade jag tänkt softa hela sommaren men så ringde pappa och sa `hej, vad gör du? Kom till salongen´ och så slutade det med att jag var där nästan varje dag och lärde mig genom att titta på medan han klippte, säger Stefan Isik.

"Vi och våra kunder är som en familj"

Han blev kvar länge och har sedan tidigare ett ställe i Liljeholmen och nu ett på Fridhemsplan.

– Jag gillar den sociala biten, att man träffar mycket folk. Och det är en fin känsla när en kund blir riktigt nöjd – ett leende kan göra hela min dag. Att klippa hår och trimma, speciellt med kniv, är att skapa konstverk, säger Stefan Isik.

Salong från 1800-talet går i graven

Salongen välkomnar alla som vill ha klassiska korta frisyrer eller som vill trimma skägg och mustasch. Inredningen har valts med omsorg. Golvet är klassiskt svartvitt-rutigt.

– Det ska kännas gammaldags men ändå modernt.

Tanken är också att rummet bakom disken ska göras om till en lounge där man ska kunna ta en kaffe i väntan på sin tur.

Foto: Mimmi Epstein

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Avslöjar: Dolt bygge bakom mystiska smällar

Nyheter Förklaringen till de kraftiga ljuden som skakat om delar av Södermalm Smällarna som hörts och känts på Söder i veckan har förbryllat både boende och polisen. Nu visar det sig att det rör sig om sprängningar inuti Skinnarviksberget.lördag 17/3 8:53

Populär pub på Söder blir av med tillståndet

Nyheter Får inte längre sälja alkohol En av Södermalms populära kvarterskrogar tappar tillståndet att sälja alkohol. Anledning: ekonomin har missköts grovt, och man har smitit från skattenfredag 16/3 17:10