Branden. En cointainer som brann på en tomt till en privat fastighet.

Lokalpolisen om containerbränderna i Danderyd

Danderyd har under den senaste halvåret drabbats av ett flertal anlagda småbränder. Men nu ser lokalpolisen Alexander Antonian en vändning.

  • Publicerad 13:47, 22 dec 2017

Under de senaste halvåret har det varit ett flertal containerbränder i Danderyds kommun. Under gårdagen brann det i ännu en container på Sveavägen i Djursholm. Men enligt kommunpolisen Alexander Antonian var branden inte anlagd.

– Tolkningen som vi har gjort är att branden inte är kopplad till ofog gjort av barn och ungdomar. Troligtvis uppstod branden på grund av oaktsamhet då någon ska ha slängt något som har förorsakat brand i containern, säger han.

Däremot har de tidigare containerbränderna och soptunnebränderna med största sannolikhet varit vållade av barn och ungdomar enligt Alexander Antonian.

– Vi har inga misstänkta, men vi tror att det är barn och ungdomar som ligger bakom de tidigare bränderna, säger Alexander Antonian.

Men Alexander Antonian menar att det är svåra fall att utreda.

– Oftast fattas vittnen och vi kommer till platsen först när räddningsarbetet är över. Då är det försent, och man tar aldrig någon på bar gärning, säger han.

Under ett tillfälle i höst ska två vakter ha observerat två ungdomar som betett sig misstänkt.

– Vi följde efter ungdomarna och identifierade dem, och då upphörde plötslig bränderna, säger Alexander Antonian.

Han tillägger:

– Och inbrotten i Danderyd börjar gå ner dem också, det är generellt väldigt lugnt i Danderyd. Det känns skönt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Han tar USA till Vallentuna

Nyheter "All den här skiten är till salu" Rolf Hjelm vill ha roligt i livet. Därför driver han en ”amerikansk shop” hemma i Vallentuna. – Det är ingen som tackar en för att man lever ett tråkigt liv, säger han.fredag 20/4 16:50

Här är Täbys mest igenkända politiker

Nyheter "Är det tennisspelaren? Stefan Edberg?" Hur väl känner Täbyborna igen sina lokala politiker? Vi drog ut på stan och gjorde en högst ovetenskaplig men rätt så underhållande och förmodligen något så när rättvisande undersökning.fredag 20/4 16:40