17-åringen häktades igår av Attunda tingsrätt. Sedan 2015 har han stulit lyxbilar i bland annat Västerort och Järfälla. Obs bilen på bilden har inget med händelsen att göra. Foto: Michael Folmer/Mostphotos

Lyxbilstjuven häktad – misstänks för grov stöld

I fredags greps den 17-årige lyxbilstjuven efter att ha varit på rymmen i sex dagar. Han är nu häktad, misstänkt för grov stöld.

  • Publicerad 16:31, 31 okt 2017

Det var förra lördagen som sjuttonåringen lyckades rymma från det boende där han avtjänar sex månaders sluten ungdomsvård. Han greps sedan i Hammarby sjöstad i fredags.

– Han har suttit frihetsberövad sen dess och igår blev han häktad av Attunda tingsrätt, säger Niksa Lucic, assistentåklagare vid norrorts åklagarkammare.

17-årige lyxbilstjuven gripen igen

Sjuttonåringen är på sannolika skäl misstänkt för en grov stöld som ska ha begåtts i en bostad i Norrort.

Var han ensam vid gripandet?

– Jag var inte med vid själva gripandet och kan inte säga något om ifall han hade sällskap eller inte, säger Niksa Lucic.

Han fortsätter:

– Eftersom det är en pågående utredning kan jag inte kommentera något ytterligare på grund av utredningssekretess.

Åtal ska väckas senast 13 november.

Förrymde lyxbilstjuven misstänks för nya bilstölder

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Förslaget: 1 000 nya studentlyor på Lappis

Nyheter De vill förtäta glesbebyggda området rejält Bygg 1 000 nya studentbostäder på Lappkärrsberget. Det vill Liberalerna i Stadshuset.tisdag 20/2 17:00

Spånga IP:s chef slutar – efter 15 år

Nyheter "Skidspåren har varit väldigt lyckade" Hallå där Pierre Nystedt, som slutar som anläggningschef på Spånga IP efter femton år. Hur har din tid varit?tisdag 20/2 16:56